Na 10. Festivalu duvan čvaraka, koji je juče održan u Valjevu, okupilo se oko 30.000 posetilaca, 48 takmičara i 50 izlagača. Pored brojnih gostiju Festivala, koji su došli iz cele Srbije, manifestaciju je obišao i Ivica Dačić, prvi potpredsednik Vlade Republike Srbije, ministar spoljnih poslova i predsednik SPS-a.

U revijalnom delu programa, nastupile su “Zvezde Pinka”, na čelu sa pobednikom ovog takmičenja Ivanom Kurtićem, valjevska kulturno-umtnička društva, bubnjari Branka Popovića, horić “Srculence”…

Nabolje čvarke, po oceni žirija, napravio je Marko Stojić i ekipa “Mesoprodukta”, drugo mesto je zauzela mesara “Golubović”, a treće mesto mesara “Dubljević”. Najbolji “veslač” je Dejan Lepojević, “najukusniji majstor” mesara “Cvetković”, za najveseliju ekipu je proglašena ekipa Etno sela Lelić, najuporniji čvarkoljubac je STR “Patak”, a najbolji početnici ekipa Pivnice “Golos”. Žiri su činili profesor Poljoprivrednog fakulteta u Zemunu Dušan Živković, kao predsednik i članovi Vesna Kotarac, profesorka u Poljoprivrenoj školi u Valjevo, Božidar Miodragović, predsednik Udruženja kuvara iz Bjelovara i dr Radosav Vujić iz Poljoprirvredne savetodavne i stručne službe.

U okviru Festivala organizovano je i revijalno takmičenje u obaranju ruke, na kome je pobedio Valjevac Milan Veselić.

Organizatori i ovog Festivala su Grad Valjevo, Turistička organizacija “Valjevo” i Regionalna privredna komora, uz idejnog tvorca manifestacije Slavana Batočanina.

Prijatelji Festivala duvan čvaraka su:
Valjevska pivara, mesare„Trlić Ub, „Stočar“ Ub, „Jovanović“ Valjevo.

Prikaži još ovjava iz Grad

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…