U sredu, 14. oktobra 2015. u Valjevskoj gimnaziji održana je redovna godišnja Skupština Podružnice matematičara Valjevo. U radu Skupštine učestvovali su članovi, profesori matematike i računarstva iz Valjeva i ostalih opština Kolubarskog okruga.
Na Skupštini su izabrani organi Podružnice koji će rukovoditi organizacijom u narednom dvogodišnjem periodu. Za predsednika je ponovo izabran Veljko Ćirović, a pored njega članovi upravnog odbora su i profesori matematike poznati u struci i svojim sredinama po doprinosu aktivnostima Društva matematičara Srbije i Podružnice matematičara Valjevo: Ivanka Tomić, Ivana Veselinović, Miroslav Marković, Dragan Stefanović (Valjevo), Anđelka Simić (Ub) i Bogdan Đurić (Osečina).
Skupština je usvojila zaključke o izveštaju o radu i programu rada za neredni period, a u njima je istaknuto da će matematičari Kolubarskog okruga nastaviti da daje doprinos promociji nauke, struke i pokušati da popularizacijom, kvalitetnim radom sa mladim talentima, saradnjom na međunarodnom nivou i drugim pozitivnim aktivnostima daju doprinos razvoju našeg društva.

Skupština je usvojila i odluku o uspostavljanju Nagrade, priznanja i povelje Podružnice matematičara Valjevo koje će biti dodeljivane istaknutim članovima, organizacijama, ustanovama i prijateljima, koji daju doprinos radu organizacije, postižu istaknute rezultate na polju struke, ili podržavaju i sponzorišu aktivnosti.
Kao jedno od najaktivnijih stručnih društava u okrugu i državi Podružnica matematičara Valjevo će nastaviti sa realizacijom brojnih aktivnosti, a u narednom periodu su najavljene i neke nove o čemu će javnost biti blagovremeno obaveštena.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…