Grad Valjevo je širom naše zemlje poznat po duhovitosti, šalama a posebno po valjevskoj podvali koja je i sinonim našeg karaktera. Da bi svoj karakter sačuvali i prezentovali širokoj populaciji Dom kulture Izvor će izvršiti arhiviranje i publikovanje svih šaljivih anegdota.

Taj prepoznatljivi duh Valjevaca postao je poznat samo po sećanjima i prepričavanjima ali nikada nije zapisan na papiru, odnosno arhiviran i publikovan široj javnosti u Srbiji. Dom kulture Izvor je još pre nekoliko godina osmislio projekat koji je u međuvremenu  dopunjavan i prilagođavan modernoj tehnologiji radi lakše dostupnosti građanima.

Cilj ovog projekta je da kulturni život Grada podignemo na znatno viši nivo i animiramo veliki broj sugrađana da uzmu učešće u kreativnim aktivnostima.

Pravila konkursa:

Vaše šale možete slati do 01.12.2015. godine i to u dve kategorije:

Prva kategorija su anegdote iz života Valjeva na temu valjevske podvale. Sve zanimljive priče koje ste čuli ili doživeli možete napisati i poslati na adresu Vladike Nikolaja 66 sa naznakom “Za konkurs za najduhovitijeg Valjevca” ili putem ovog sajta klikom na LINK.  Anegdote treba da budu autentične i duhovite, po mogućstvu da u sebi sadrže što više imena i nadimaka učesnika i naravno da budu u granicama pristojnosti.  Jedan od veoma važnih uslova konkursa jeste da cilj ,,podvale“ nikako ne sme biti koristoljubiv odnosno da sama ,,podvala“ mora imati šaljivu svrhu.

Uz sam tekst potrebno je poslati i osnovne lične podatke: ime i prezime, kontakt telefon i e-mail, popunjavanjem forme na stranici za slanje. Komisija će odabrati one najbolje i publikovati u formi štampane publikacije ali i u audio vizuelnoj formi u prikladnim gradskim manifestacijama i drugim kulturnim dešavanjima .

Tekstove možete slati u formatima: .doc, .docx, .rtf, .txt odnosno  tekstove otkucane u Wordu, Wordpad-u ili Notepad-u.

Druga kategorija su novoosmišljene šale na temu Valjevca kao lika u šalama, vicevima i humoreskama. Valjevac ne sme biti koristoljubiv u svojim dosetkama već duhovit uz dozu pristojnosti u svom humoru. Šale mogu biti kakve god zamislite ali treba da dočaraju Valjevca, onakvog kakvog ga svi mi najbolje znamo.

Sve što treba je da šalu ispričate, snimite telefonom ili kamerom kao video klip i pošaljete na naš sajt (klikom na LINK)  uz osnovne lične podatke: ime i prezime, kontakt telefon i e-mail, popunjavanjem forme na stranici za slanje.

Vaši video klipovi ne smeju biti duži od 2 minuta, kao ni veći od 200 mb i mogu biti u jednom od navedenih formata: 3gp, m4v, mpg, mpeg, mp4, yuv, wmv, avi, flv, webm, mkv.

Komisija će odabrati one koji odslikavaju Valjevca i oni će biti publikovani na mnogo načina.

Izbor najduhovitijeg Valjevca biće prepušten samim Valjevcima na centralnom dešavanju u velikoj sali Centra za kulturu Valjevo, koji će se odigrati početkom decembra. Vaše je samo da budete duhoviti.

Napomena: Autor projekta će dopunjavati pravilnik pojašnjenjima i tehničkim detaljima gde to bude potrebno  u cilju što jasnijih pravila konkursa.

Osvežimo život Valjeva na jedan kreativan i zanimljiv način i stvarajmo brend po kome ćemo biti prepoznatljivi u celoj Srbiji.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…