Glavni odbor Socijalističke partije Srbije (SPS) raspustio je Opštinski odbor u Lajkovcu i formirao Privremeni organ na čijem je čelu Goran Savić. Kako je saopštio Okružni odbor za Kolubarski okrug u Valjevu, osim Savića izabrano je još šest članova Privremenog organa, koji će obavljati sve poslove, uključujući i pripremu za unutarstranačke izbore u toj opštini.

Glavni odbor socijalista je tu odluku doneo pošto je predsednik Lajkovačke opštine i predsednik Opštinskog odbora SPS u toj varoši Živorad Bojičić prešao u Pokret socijalista čiji je lider ministar za rad Aleksandar Vulin.

Na konferenciji za novinare u Lajkovcu rečeno je da Bojičić nije problem SPS, s obzirom da je sada član druge partije, pa socijalisti neće tražiti njegovu smenu sa mesta prvog čoveka Opštine Lajkovac.

U Okružnom odboru SPS kažu da su svi članovi opštinskog rukovodstva partije ostali u SPS, osim predsednika Živorada Bojičića, što znači da postoji kontinuitet i da se, odlaskom prvog čoveka partije, nije “urušio” Opštinski odbor.

Dodaje se da se nije “urušila” ni lokalna vlast, gde su socijalisti u koaliciji sa naprednjacima (SNS) jer je sedam odbornika SPS u Skupštini opštine Lajkovac i dalje deo vladajuće koalicije.

Predsednik SO Lajkovac i dalje je Jagoš Lončar, dugogodišnji predsednik lajkovačkih socijalista, nisu promenjeni ni članovi Opštinskog veća iz redova SPS, kao ni direktori javnih preduzeća i ustanova sa liste socijalista.

“Prema koalicionom sporazumu sa SNS, mesto predsednika Opštine je pripalo socijalistima i to je bio Živorad Bojičić, koji je sada napustio SPS, tako da on više nije naš problem. O tome da li će i dalje biti prvi čovek Lajkovca ili ne odlučiće Srpska napredna stranka (SNS), koja je koalicioni partner Pokreta socijalista, nove Bojičićeve partije”, kaže predsednik Okružnog odbora SPS za Kolubarski okrug Dragan Jeremić.

Izbor novog Opštinskog odbora SPS u Lajkovcu, prema Jeremićevim rečima, zavisi od toga kada će biti održani lokalni izbori.

“Ukoliko izbora ne bude do kraja godine, onda će u naredna dva meseca biti organizovani izbori za rukovodstvo Opštinskog odbora, a ako lokalni izbori budu održani ranije onda će Privremeni organ SPS voditi partiju do lokalnih izbora”, precizirao je Jeremić.

Bojičić je nedavno prešao u Pokret socijalista, što je obelodanjeno na pres konferenciji te stranke u Lazarevcu, a Bojičić je tada rekao da je “levičar kao i Vulin”, te da nema nameru da “rastura” SPS u Lajkovcu, ali da su svim slocijalistima, koji žele da pređu u Pokret socijalista vrata te stranke širom otvorena.

Sastanku lajkovčakih socijalista prisustvovao je i potpredsednik SPS Žarko Obradović.

Izvor: Akter

Prikaži još ovjava iz HomePage

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…