Reprezentacije Turske i Hrvatske plasirale su se direktno na Evropsko prvenstvo, dok će BiH i Norveška igrati u baražu.
Turci su osvojili treće mesto u grupi A, te zahvaljujući trijumfom Kazahstana u Letoniji prestigli Mađarsku u borbi za najbolji trećeplasirani tim. Novim porazom debakl je doživela Holandija.

BiH je pobedom na Kipru 3:2 sačuvala treće mesto u grupi B, dok je Italija trijumfom nad Norveškom 2:1 posle preokreta, omogućila Hrvatskoj da minimalcem na Malti osvoji drugo mesto.

Reprezentacija Holandije je najveći gubitnik kvalifikacija, polufinalisti Svetskog prvenstva iz Brazila nisu uspeli da se plasiraju na EURO, prvi put od 1984. godine.

Na EP u Francuskoj pored domaćina će igrati: Engleska, Češka, Island, Austrija, Severna Irska, Portugalija, Rusija, Španija, Švajcarska, Italija, Belgija, Vels, Rumunija, Albanija, Nemačka, Poljska, Slovačka, Hrvatska i Turska.

Preko baraža za poslednja četiri mesta boriće se Bosna i Hercegovina, Švedska, Ukrajina, Mađarska koji će biti nosioci, te Danska, Irska, Slovenija i Norveška.

Žreb parova je u nedelju u Nionu, prve utakmice se igraju 12, 13. i 14. novembra, a revanši su na programu 15, 16. i 17. novembra.

Prikaži još ovjava iz Fudbal

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…