NATO je spreman da brani svog saveznika protiv pretnji na svom južnom krilu i pošalje trupe Alijanse u Tursku, izjavio je danas generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg.

“NATO je spreman i sposoban da brani sve saveznike, uključujuć Tursku od bilo kakvih pretnji. NATO je već odgovorio podizanjem svojih kapaciteta, naših sposobnosti, naše spremnosti da rasporedi snage, uključujući jug, uključujuću Tursku”, rekao je Stoltenberg novinarima uoči sastanka ministara NATO odbrane u Briselu.

Posle povrede ruskih vojnih aviona turskog vazdušnog prostora tokom sprovođenja vazdušnih udara u Siriji, Stoltenberg je najavio da će na današnjem sastanku dominirati pitanje sirijske krize i istakao da su ruske krstareće rakete “razlozi za zabrinutost”, prenela je agencija Rojters.

Stoltenberg je rekao da će ministri proceniti šta mora da se uradi da se NATO prilagodio sadašnjim i budućim izazovima, uključujući “sajber napade i hibridno ratovanje”.

Alijansa mora da se suoči sa sukobima, nestabilnostima i nesigurnostima u mnogim različitim pravcima, uključujući problematičnu eskalacije ruskih vojnih aktivnosti u Siriji, naveo je Stoltenberg, dodaje AP.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…