Bivši lider i osnivač pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti izjavio je da su protivnice ZSO prikupile 100.000 potpisa za organizovanje referenduma o tom pitanju.
Kurti je na tribini održanoj u Tirani na temu sporazuma Beograda i Prištine i formiranja ZSO, na kojoj su učestvovali predstavnici medija, civilnog društva i istoričari Albanije, najavio “vruću jesen i zimu i proleće na Kosovu”.

“ZSO nije prihvatljiva. Skupljeno je 100.000 potpisa do sada i u procesu smo kada se zahteva refernedum o sporazumu. Organizovaćemo proteste, demonstracije i mobilizovaćemo narod. Ova jesen, zima pa i proleće naredne godine biće žestoko kao nikada do sada”, rekao je Kurti, prenela je prištinska Koha ditore.

Kurti, koji je poslaniku parlamentu, najavio je nove političke zemljotrese na Kosovu.

On je rekao da EU nije bila realna u pregovorima jer po njemu ona “priznaje Srbiju, ali ne i Kosovo”.

Prema njegovim rečima u pregovorima Beograda i Prištine je zaustavljena istorija i spominje se samo budućost.

“Sve se u ovom dialogu vrti oko struktura Srbije na Kosovu. Te strukture su Milošsevićeve i mi (Albanci) smo loše shvatili posrednike nazivajuci ih prijateljima, a u stvari oni su samo posrednici. Naši politicari često u razgovorima sa strancima kažu oslobodio nas je NATO i imamo dug prema NATO-u”, rekao je Kurti i dodao da je to “jedna velika greška” i u korist je Srba.

“Mi treba da kazemo da se zahvljujemo NATO-u za ono sto je učinio u poslednja tri mesca rata na Kosovu”, rekao je Kurti.

Prikaži još ovjava iz Politika

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…