Pred oko 500 gledalaca u lajkovačkoj Hali sportova, pobedom nad ekipom „Gacko“ iz BIH Železničar se prvi put plasirao u finale Balkanskog kupa u odbojci! Rezultat je bio 3:2, po setovima 25-23, 23-25, 25-19, 17-25, 15-9. U prvom meču turski prvoligaš „Idman Očagi“ iz Trabzona savladao je rumunsku „CSU Medicina“ iz Targo Mureša sa 3:1 (25-16, 25-16, 15-25, 25-9). Danas u 16.30 je utakmica za treće mesto, dok se finale između Trabzona i Železničara igra u 19 sati.

Prema prikazanom prve večeri, turska ekipa je favorit za osvajanje Kupa, mada se Želja uzda u još veću podršku domaćih navijača. Pobedi Železničara najviše su doprinela ovogodišnja pojačanja, Bojana Martinović koja je stigla iz Stare Pazove i Danijela Andrić iz TENTA, pre svega dobrim servisima. Klub iz Trabzona takođe predvode naše odbojkašice, kapiten Jelena Blagojević i bivša reprezentativka Srbije Tanja Malagurski.

U prisustvu zvaničnika Balkanske odbojkaške asocijacije, Odbojkaškog saveza Srbije i kompletnog rukovodstva opštine Lajkovac, Balkanski kup u odbojci za žene otvorio je predsednik Opštine Živorad Bojičić.

Prikaži još ovjava iz Odbojka

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…