ŽRK Metalac 2015 ove sezone takmičiće se u Prvoj ligi Centar, a u prvom kolu Valjevke će biti slobodne jer su iz ekipe Cepelin saopštili da odustaju od takmičenja.

Nakon nekoliko godina pauze u Valjevu je ponovo formiran ženski rukometni Klub, Metalac 2015. Klub će svoju debitantsku takmičarsku sezonu početi u Prvoj ligi Centar jer se druga liga tokom godine ugasila. Prva utakmica trebalo je da se igra u nedelju sa beogradskom ekipom Cepelin, ali je ovaj klub odustao od takmičenja pa će valjevke samim tim takmičenje početi od drugog kola. ,,Ta liga je prvobitno trebala da broji 15 klubova, međutim, kako je jedan klub dostigao plasman u viši rang, ostalo je 14 klubova i danas je sa nama trebao da bude neko od igračica ŽRK, ali smo neposredno pred početak ove konferencije dobili obaveštenje da naš planirani protivnik za nedelju, za prvo kolo, ekipa Cepelina iz Beograda je odustala od takmičenja u našoj ligi.” Kaže za naš portal predsednik rukometnog kluba, Saša Isidorović.

Pedesetogodišnja tradicija ženskog rukometa u Valjevu prekinuta je pre nekoliko godina kada je ŽRK ugašen, ali je zahvaljujući entuzijazmu i veri da se ovj sport može vratiti, doneta odluka da se klub pod imenom ŽRK Metalac 2015 ponovo formira. ,,Planirali smo da počnemo sa nekim mlađim kategorijama jer je pauza bila velika, pa onda postepeno da se uključujemo u takmičenja ili eventualno neke turnire za mlađe kategorije. Međutim, u međuvremenu kada smo počeli to da radimo, javljale su se igračice koje su igrale u prethodnom periodu i tako da se počela formirati jedna ekipa koja je već za takmičenje. Tako da smo mi već u razgovoru planirali da ih polako uključimo u takmičenje u drugu ligu, koja je trebala da broji 6 ekipa. Što se tiče finansija, nije zahtevno. Mogli bi to izdržati sa tih 6 ekipa, međutim savez je ukinuo
drugu ligu, znači ukazala nam se prilika da idemo u prvu ligu Srbije što znači mnogo više troškova i rada i stručnog i finansijskog. Onda smo doneli odluku da se ipak uključimo u takmičenje, da je bolje i to nego odustati pa da deca treniraju, a da nema nekih takmičenja.” Ističe Novka Savić.

Trener ŽRK, Katarina Đurić ističe da što se tiče igračkog kadra, sve devojke su iz Valjeva, željne za dokazivanjem ponovo, oduševljene što je napravljen klub, tako da ona sada može da obeća veliku borbu i požrtvovanost, a rezultati će doći sami po sebi. ,,Ovo je debitantska sezona i ići ćemo tim pravilom sigurno i sledeće sezone, da nećemo dovoditi nijednu igračicu sa strane, da sve budu deca iz Valjeva. Što se mene lično tiče, ja sam naučena za rad, red i disciplinu, to i prenosim na terenu i imam odličnu saradnju sa devojkama. Odigrali smo 4 prijateljske utakmice. Iz utakmice u utakmicu bilo je sve bolje i bolje i ja sam stvarno, za ovaj kratak period, jako zadovoljna ovom igrom. Njima su potrebne utakmice i mislim da će im ipak dobro doći ova liga, a tek sledeće sezone možemo da pričamo o zauzimanju nekog mesta, malo više pri vrhu.”

Početak sezone i prva utakmica očekivala se sa puno želje i optimizma, jer bi to ujedno bio i debi pred domaćom publikom. Već u drugom kolu očekuje je ih jači protivnik. ,, Meni je žao što ta ekipa ne igra, zbog dece koja bi sigurno pred domaćom publikom sa tom ekipom odigrali maksimalno dobro i ja sam mislila da bi tu utakmicu sigurno mogli dobiti, da je odigrana, ali nažalost je tako kako jeste. U drugom kolu je već protivnik koji je malo teži ali to ćemo pričati na konferenciji pred sledeću utakmicu. To je ekipa koja pretenduje na prvom mestu u toj ligi i to će za njih možda biti malo i teško ali sve je to sastavni deo života, sporta i svega ostalog što ih čeka, porazi i pobede, naravno.” Ističe pomoćni trener Mirjana Urošević.

Prva liga Centar u kojoj će se takmičiti valjevske rukometašice ima 13 klubova, a igraće se ukupno 24 kola. Utakmice u Valjevu igraće se nedeljom.

Prikaži još ovjava iz HomePage

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…