Jubilarni deseti Abrofest ove godine održaće se od 23. do 28. septembra, a ljubitelji pozorišta moći će da vide tri premijere. Mladi glumci srednjoškolci, studenti glume, ali i oni koji već dugi niz godina rade u pozorištima širom Srbije, pred valjevskom publikom odigraće predstave “Ljubinko i Desanka”, “Gospodin Foka” i “Karolina Nojber”.

Iako su do sadana “Abrofestu” igrane četiri premijere, ove godine je jedna premijera manje, jer je manje i novca. I pored toga, predstave koje budi igrane ponovo će spojiti mlade koji će tek krenuti da se bave glumom, Valjevce koji su završili pozorišne akademije i iskusne glumce Gradskog pozoriša „Abrašević”.
Predstave sa “Abrofesta” pored premijere, imaće i svoje reprizne termine, a očekuje se kao i ranijih godina da budu izvedene i na scenama u pozorištima u drugim gradovima, ali i da učestvuju na brojnim Festivalima.

Grad koji nema profesionalno pozorište uspeo da za tri decenije iznedri preko 80 diplomaca pozorišnih i umetničkih akademija.

Sve predstave igraju se na velikoj sceni Centra za kulturu od 20 sati. Cena pojedinačne ulaznice je 250 dinara, a za kupljene dve, treća karta se dobija na poklon.

Prikaži još ovjava iz Kultura

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…