———————————————-
Metalac i Budućnost finalisti su turnira koji se igra u Valjevu, dok će se za treću i četvrtu poziciju nadmetati Igokea i Zadar. U prvom polufinalu, podgoričani su bili bolji od ekipe Igokee. Šampion Crne Gore slavio je rezultatom 71:67. Valjevski tim je u drugoj utakmici na turniru savlado Zadar sa 82:68. U timu Metalca bilo je čak šest igrača koji su prvi put nastupili za valjevski tim. U timu nije bilo Nikole Maleševića i Stefana Pota, koji su povređeni. Utakmica za treće mesto na turniru igra se od17 sati u valjevskoj Hali sportova, dok je finale od 19.30. Ulaz je slobodan.
———————————————
Najbolji teniser sveta Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale Otvorenog prvenstva SAD u Njujorku pošto je jutros savladao Španca Roberta Bautistu Aguta sa 3:1. Protivnik Đokoviću u meču za ulazak u polufinale biće, takođe Španac, Felisijano Lopes

Sestre Serena i Venus Vilijams sastaće se u četvrtfinalu Otvorenog prvenstva SAD u tenisu i biće to njihov 27. međusobni duel u kojem je trenutni rezultat 15:11 za Serenu.
U drugom četvrtfinalu protivnice će biti Kristina Mladenović iz Francuske i Italijanka Roberta Vinči.

Srpski teniser Nenad Zimonjić i Nemica Julija Gerges završili su učešće na US Openu u konkurenciji mešovitih parova pošto su jutros, u drugom kolu, izgubili od rumunskog miksa Orija Tekau / Simona Halep sa 6:2, 7:5. Zimonjić, međutim, ostaje u Njujorku i dalje gde njega i Poljaka Marćina Matkovskog očekuje meč 3. kola u dublu, a protivnici su im južnoafrički teniser Raven Klasen i Amerikanac Radživ Ram.
——————————————-
Kapiten reprezentacije Srbije Branislav Ivanović rekao je da je utakmica sa Francuskom mnogo važna jer predstavlja 100. nastup ‘Orlova’ na međunarodnoj sceni. “Ovo je za Srbiju velika utakmica, deo istorije i ostaće upisana kao 100. meč. Neće biti shvaćena kao prijateljska, iako će šansu dobiti fudbaleri koji do sad nisu puno igrali”, rekao je Ivanović na konferenciji za medije. Prijateljski duel Francuske i Srbije igra se od 20.45 u Bordou.
————————————————

Fudbalska reprezentacija Islanda prvi put u svojoj istoriji igraće na nekom velikom takmičenju. Islanđani su odigrali nerešeno u Rejkjviku protiv Kazahstana i sa osvojenim bodom osigurali jedno od prva dva mesta u grupi A, koje vodi na Evropsko prvenstvo u Francuskoj iduće godine. Prethodno je plasman na EP u ovoj grupi izborila Češka, nakon trijumfa u Rigi protiv Letonije (2:1).
——————————————

Prikaži još ovjava iz Sport

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…