poyorisna-scena.jpgOd 1961. godine, svakog 27. marta obeležava se Svetski dan pozorišta koji je ustanovio Međunarodni pozorišni institut (ITI). Toga dana, sva pozorišta u svetu obeležavaju ovaj praznik igrajući predstave i ukazujući na važnost koju ova umetnost ima u društvu. Ovaj dan centar za kulturu obeležava predtsvaom “Čorba od kanarinca”.

Praksa je da se pred početak predstave na Svetski dan pozorišta 27. marta pročita poruka koju, na poziv Međunarodnog pozorišnog instita, svake godine napiše druga ugledna ličnost iz sveta pozorišne umetnosti. Ove godine, ta čast pripala je Bertu Bejliju. “Čorba od kanarinca”, koja će biti izvedena u četvrta je rađena po tekstu Miloša Radovića. To je priča o ljubavi. Nežna, komična, ali u isto vreme veoma surova priča o braku, priručnik za one koji razmišljaju da u njega uđu i ogledalo onih koji su već u njemu. Savremena i večita tema ljubavi koja je mali bračni savetnik. Ova melodrama ima i elemente tragedije i komedije.

Projekat Čorba od kanarinca sufinansiran je iz budžeta Grada Valjeva na ovogodišnjem konkursu za finansiranje i sufinansiranje projekata u kulturi koji svojim kvalitetom doprinose razvoju i prezentaciji umetnosti i kulture u gradu Valjevu za 2013. godinu. Karte na blagajni Centra za kulturu od subote 22. marta.

REČ REDITELjKE

Čorba od kanarinca je predstava o istinskoj ljubavi između muškarca i žene. Onoj koja,kada jednom počne, nema kraja. Ljubavi velikoj koliko i sam život, koju svi mi priželjkujemo i kojoj se divimo. Takođe, ovo je komad o praštanju i razumevanju. O strahu od samoće, kao i o strahu od bliskosti. O jednoj Jeleni i jednom Mihailu. Ali i o svima nama koji čekamo da nam se desi ljubav, kao i o svima vama kojima se ona već dogodila. Opustite se i uživajte u Čorbi od kanarinca jer smo je pripremili za vas, sa puno truda i ljubavi!

27. mart u 20. 00 časova

Kast lista:

Tekst: Miloš Radović

Režija i kostim: Bojana Lazić

Muzika: mr Suzana Radovanović Perić

Scenografija, dizajn plakata i programa: Dušan Arsenić

Scenski pokret: Damjan Kecojević

Klavir: Uroš Ranković

Obrada zvuka: Miša Radovanović i Vlada Stojanović

Pomoćnik reditelja: Maja Lukić

Igraju:

Jelena Vladisavljević: Angelina Lukić

Mihailo Medović: Dragan Lukić

Karte na blagajni Centra za kulturu od subote 22. marta

Radno vreme blagajne:

22. i 23. mart od 11.00-20.00 časova

24. mart od 15.00-20.00 časova

25-27. mart od 10.00-11.00 i 17.00-20.00 časova

Cena karte sa popustom je:

I zona 350,00 dinara

II zona 300,00 dinara

III zona 250,00 dinara

Za sve organizovane posete i sindikate (preko 20 karata) odobravamo dodatni popust od 10%.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…