novac-pare-dinar-evro.jpgPokret za Valjevo predaće danas Agenciji za borbu protiv korupcije finnsijski izveštaj u kome su sadržani si troškovi kampanje na proteklim lokalnim izborima. Na namenski žiro-račun koji je otvoren samo za potrebe kampanje iz gradskog budžeta uplaćeno je ukupno oko 128 hiljada, nešto sredstava prebačeno je sa stalnog računa stranke, a propagandni materijal bila je donacija što je sasvim u skladu sa Zakonom, rekao je dr Ilija Tripković na današnjoj konferenciji za novinare.

Najveći deo sredstava potrošen je na oglašavanje u lokalnim medijima, overu potpisa i troškove telefona. U Pokretu smatraju da i ostale stranke treba građanima transparentno da prikažu kako i na koji način su finansirali kampanju.

Pokret za Valjevo će u budućem skupštinskom sazivu imati tri odbornika, ali gotovo da im i nije iznenađenje što je konstitutivna sednica novog saziva najavljena tek za početak jula meseca.

I pored toga što je kampanja završena, u Pokretu nastavljaju aktivnostima, a jedna od poslednjih je i boravak u Paunama gde su im meštani predočili velike probleme sa gradskim prevozom, ali i sa snabdevanjem strujom. Tripković je između osnalog i predočio podatak da je put od Lelića i Mravinajca prema Užicu stavljen u kategoriju lokalnog umesto regionalnog što će značiti da će teret održavanja pasti na gradski budžet. Put je i u onako lošem stanju pa će to značiti i da će teško biti održati taj pravac što može dovesti do pustošenja jednog kraja. On je upozorio i na tendenciju da se izgube Divčibare jer je opština Kosjerić mnogo zainteresovanija za infrastrukturnu izgradnju ovog područja od Valjeva.

Prikaži još ovjava iz Politika

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Primopredaja dužnosti načelnika Кolubarskog upravnog okruga

“Odlukom Vlade Republike Srbije, na dužnost načelnika Кolubarskog upravnog okruga po…