raskrsnica-kisa.jpgTradicionalna sportska manifestacija “”Svetosavska atletska trka””, 14. po redu biće održana u petak, 27. januara 2012. godine. Trka ima međunarodni karakter, a promoter trke je profesor doktor Dragan Životić. I ove kao i prethodnih godina, u ukupno 14 trka nastupiće pripadnici vojske, policije, rekreativci, veterani, učenici osnovnih škola, predškolci i takmičari u dve najatraktivnije trke juniora i seniora.

Do sada nagrađivana su prva tri mesta u kategoriji juniora i juniorki, a od ove godine je uvedena novina u nagrađivanju, tako što je proširena lista u ovoj kategoriji, pa umesto dosadašnja tri, nagrađivaće se po pet prvoplasiranih mesta. Razlog za ovu novinu je podsticanje mlađih kategorija da se bave atletikom.

Start i cilj svih trka je u Karađorđevoj ulici, na ulazu/izlazu sa Gradskog trga, ispred hotela “” Narcis “”. Staza je kružna i trči se asfaltom ulicama grada. Od 11.00 do 14.00 za saobraćaj će biti zatvorene ulice: Karađorđeva, Sinđelićeva, Pantićeva, Vlade Danilovića i Vuka Karadžića.

Povodom Svetosavske atletske trke , predstavnici grada Valjeva organizovaće 27. januara prijem za goste i učesnike, u sali Gradskog veća pre početka trke.

Svečano otvaranje tradicionalne sportske manifestacije je u 12 sati. Organizator je Atletski klub “”Metalac””, a pokrovitelj je Grad Valjevo.

Prikaži još ovjava iz Sport

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…