poyorisna-scena.jpgValjevska predstava “Život u tesnim cipelama” večeras će biti prikazana u okviru zvanične selekcije na Medjunarodnom festivalu profesionalnih pozorišta u Trebinju.

Festival koji se po šesti put održava u Trebinju, okuplja značajna savremena pozorišna ostvarenja iz zemalja Regiona, tako da će se pored domaćina na ovoj manifestaciji naći i predstave Srpskog narodnog pozorišta iz Novog Sada, Teatra “Fedra” iz Bugojna, Nacionalnog pozorišta iz Banja Luke, kao i Narodnog pozorišta iz Sombora.

Gradsko pozorište “Abrašević” u saradnji sa “Malom scenom” najnoviji dramski tekst Dušana Kovačevića – “Život u tesnim cipelama” premijerno je odigralo sredinom maja, usledilo je nekoliko repriza, kao i vrlo uspešan nastup na “Tešnjarskim večerima”. Predstavu je režirao Miroslav Ćiša Trifunović, a i graju Katarina Vićentijević, Branko Antonić, Goranka Kalember Lučić, Veroljub Andrić, Jovana Branković, Ljubivoje Marković i Dragoslav Parezanović.

Zanimljivo je da, iako i dalje ima status amaterskog pozorišta, “Abrašević” drugi put za redom, a zahvaljujući svom kvalitetu, biva pozivan na internacionalni festival na kojem učestvuju profesionalne teatarske kuće.

Manfestacija u Trebinju, naslovljena “Dani malih stvari” počela je u petak, a završava se 14. septembra kada će biti proglašena najbolja predstava po mišljenju publike i dodeljena ostala festivalska priznanja.

Prikaži još ovjava iz Kultura

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Gudači osvojili brojne nagrade u Šapcu

Treći vikend marta 2023. je definitivno obeležen uspesima gudačkog odseka naše muzičke ško…