obdanista.jpgZa implementaciju Lokalnog plana akcije za decu, grad Valjevo je u 2011. godini iz budžeta opredelio dva miliona dinara, duplo više nego predhodne godine. Od tih sredstava, biće nastavljen program „Besplatne užine“ za 110-toro mališana, učenika od prvog do četvrtog razreda svih sedam valjevskih osnovnih škola, koji su socijalno i materijalno najugroženiji. Ovaj program, za koji je opredeljeno 550.000 dinara, biće realizovan zaključno sa tekućom školskom godinom.

Osim toga, i ove godine za učenike prvog i drugog razreda valjevskih osnovnih škola biće organizovana obuka za neplivače na bazenima Sportsko-rekreativnog centra Petnica. Za razliku od predhodne godine kada je 80-toro mališana učestvovalo u ovom programu, u 2011.-toj će ih biti 120. Za školicu plivanja opredeljeno je ukupno 400.000 dinara što uključuju troškove organizovanog prevoza, troškove obuke i dva koordinatora koji zajedno sa profesionalnim trenerima brinu o mališanima. Uz ove programe i ove godine, biće realizovana humanitarna akcija kojom Grad, kupovinom zimske odeće i sredstava za ličnu higijenu, pomaže najsiromašnijoj deci u saradnji sa Centrom za socijalni rad, a 50.000 dinara opredeljeno je za devojčicu Jelenu Kićanović iz sela Bačevci, koja ima težak oblik invaliditeta i kojoj je svaka vrsta podrške i pomoći potrebna.

Raspisan je i konkurs koji će trajati do 29. aprila 2011. godine, a kojim će biti finansirani projekti iz LPA u ukupnoj vrednosti od 600.000 dinara.
Prijavni formular za projekte dostupan je na info-pultu u holu zgrade Gradske uprave Valjevo i na zvaničnoj interent prezentaciji grada Valjeva www.valjevo.org.rs.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…