Bolnica 3.jpgDr Milutin Mihajlović, načelnik Službe transfuzije Zdravstvenog centra Valjevo, juče je izabran za potpredsednika Crvenog krsta Srbije. Na izbornoj skupštini Crvenog krsta Srbije za mandatni period od 2010. do 2014. godine za predsednika ove organizacije izabran je prof. dr Dragan Radovanović, profesor Medicinskog fakulteta u Beogradu.

Dr Milutin Mihajlović je na mesto potpredsednika izabran na predlog Crvenog krsta Valjeva i ostalih opštinskih organizacija Kolubarskog okruga. On smatra da je to priznanje uspešnom radu svih zaposlenih u Crvenom krstu Valjeva i sekretaru Miroslavu Đukiću, kao i da će ovaj uspeh doprineti boljem pozicioniranju u budućoj reorganizaciji transfuzioloških službi u Srbiji.
Dr Milutin Mihajlović je u dva prethodna mandata bio član Upravnog odbora Crvenog krsta Srbije, dok je na čelu Crvenog krsta Valjevo bio deset godina, od ove godine tu funkciju obavlja dr Zaven der Hazarjan, specijalista medicine rada Doma zdravlja Valjevo.
U Beogradu je u toku Kongres transfuziologa, sa međunarodnim učešćem, a dr Milutin Mihajlović će sutra na tom skupu govoriti o iskustvima valjevske Bolnice u instraoperativnom spasavanju krvi i značaju primene te metode u ukupnoj transfuzionoj terapiji. Naziv njegove teme je „Primena aparata za intraoperativno spasavanje krvi u opštoj bolnici – da ili ne“.

Prikaži još ovjava iz Zdravlje

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Od lečenja do rođenja beba

U ovo vreme kada se po demografskoj slici koja je katastrofalna u Srbiji, gde smo posle Dr…