infakt__frame.jpgPolicija je podnela krivičnu prijavu protiv pedijatra valjevske bolnice V.R. zbog osnovane sumnje za nesavesno lečenje Teodore Jovanović. Dete je umrlo od posledica zavezivanja i pucanja creva, a kako se očekuje, opštinski tužilac u Valjevu trebalo bi da naloži sprovođenje istrage.

Inspektori su u prethodnih dvadesetak dana prikupljali podatke u vezi sa prijemom, lečenjem i razlozima smrti Teodore Jovanović. Krivična prijava na kraju je podneta protiv pedijatra, koji je devojčicu nakon pregleda u bolnici poslao kući, a ona je posle 10 sati zbog unutrašnjeg krvarenja umrla. U krivičnoj prijavi se navodi da postoji sumnja da lekar nije preduzeo sve mere kako bi sprečio tragičan ishod, tako da se tereti za krivično delo nesavesnog lečenja.

U saopštenju Zdravstvenog centra Valjevo još jednom je izraženo žaljenje zbog smrti petogodišnje sugrađanke Teodore Jovanović. U saopštenju se dodaje i da na osnovu rezultata svih Zakonom predviđenih provera kvaliteta rada Ustanove, nije bilo proceduralnih propusta, niti stručnih grešaka, dok će eventualna lična odgovornost biti dokazivana kroz redovne postupke. Iz poštovanja prema porodici tragično preminule devojčice, Ustanova se neće oglašavati do završetka postupaka istražnih organa, navodi se u saopštenju ZC Valjevo.

Prikaži još ovjava iz Zdravlje

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Od lečenja do rođenja beba

U ovo vreme kada se po demografskoj slici koja je katastrofalna u Srbiji, gde smo posle Dr…