infakt__frame.jpgKampanja “Oplaneti se! Uklonimo deponije”, završena je vožnjom bicilima od Zmajevca na Fruškoj Gori do Novog Sada. Nekoliko desetina aktivista nevladinih organizacija koje se bave zaštitom životne sredine pre toga su u desetak gradova Srbije čistili deponije i biciklima prešli više od 500 kilometara u cilju buđenja ekološke svesti kod građana. Biciklistički karavan, koji su u partnerstvu sa Institutom za održive zajednice, organizovali Zeleni list Srbije i Balkanski fond za lokalne inicijative, krenuo je iz Vranja i obišao nekoliko gradova Srbije.

Aktivisti ekoloških organizacija prvo su čistili deponije u desetak gradova naše zemlje kako bi svojim primerom pokazali kako se vodi računa o životnoj sredini, a nakon toga su biciklima obišli sve gradovima u kojima je akcija održana. Kampanju su podržali USAID, kao i Ministarstvo životne sredine i prostornog planiranja, a predstavnici obe institucije takođe su učestvovali u završnoj vožnji kampanje.

Akcija “Oplaneti se! Uklonimo deponije” počela je još pre tri meseca, a sam biciklistički karavan koji je prolazio kroz gradove Srbije krenuo je da 23. juna iz Vranja. Za tih šesnaest dana, njegovi učesnici prešli su ukupno 537 kilometara.

Prikaži još ovjava iz Ekologija

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Bolje grejanje i uštede u kućnom budžetu za 35 Mioničana

I Mioničani su dobili priliku da upola cene poboljšaju grejanje i klimatizaciju u svojim k…