infakt__frame.jpgPrema rezultatima Konkursa za raspodelu budžetskih sredstava namenjenih realizaciji projekata iz Lokalnog plana akcije za decu, koji grad Valjevo implementira u saradnji sa Dečijim fondom ujedinjenih nacija (UNICEF-om) odobreno je u 2009. godini 10 projekata koje će grad finansirati sa 1.500.000.

Od ukupno 2.000.000 dinara koliko je grad opredelio za realizaciju Lokalnog plana akcije za decu u 2009. godini, sa 1.500.000 dinara finansiraće se projekti izabrani na konkursu, dok će preostalih 500.000 dinara, u saradnji sa Centrom za socijalni rad i drugim relevantnim institucijama, biti iskorišćeno za akcije pomoći deci iz najsiromašnijih kategorija stanovništva u skladu sa jednim od najvažnijih ciljeva Lokalnog plana akcije za decu-smanjenje siromaštva.

Lokalni plan akcije za decu je jedan od najvažnijih strateških dokumenata grada Valjeva. Posvećen je najmlađim stanovnicima grada na Kolubari i predstavlja važan korak ka ostvarenju cilja-da nam deca rastu u što boljim uslovima, zdravoj, porodičnoj sredini koja podstiče njihov razvoj, što je glavni uslov za zdravu populaciju stanovništva jednog grada i države.

Dečiji fond Ujedinjenih nacija (UNICEF) pružio je konsultantsku i tehničku pomoć gradu Valjevu kako u izradi Lokalnog plana akcije za decu, tako i u dosadašnjoj realizaciji projekata.

Prioritetne oblasti iz LPA, shodno definisanim strateškim ciljevima, u ovoj godini su unapređenje zdravlja dece, smanjenje siromaštva i vršnjačkog nasilja.

Ideja je, da se u realizaciju LPA uključe mediji, ali i biznis sektor grada Valjeva, što će biti značajna podrška u daljoj realizaciji projekata, ali i konkretan doprinos da se zajedničkim naporima briga o najmlađim Valjevcima podigne na viši nivo.

Prikaži još ovjava iz Samouprava

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Za opremanje igrališta u valjevskim obdaništima 11 miliona dinara

Grad Valjevo će dobiti 11 miliona dinara za opremanje igrališta u dvorištima valjevskih ob…