infakt__frame.jpgOvogodišnje Tešnjarske večeri održaće se od 7-15. avgusta, odlučio je Organizacioni odbor 23. Tešnjarskih večeri. Novina je da će prvi put biti organizovano Valjevsko kulturno leto koje će trajati od juna do septembra, a Tešnjarske večeri biće kulminacija letnjih kulturno-zabavnih dešavanja. Većina ustanova kulture dostavila je predloge programa, ali imajući u vidu restriktivan budžet, ekonomsku situaciju i pretpostavku da se ne može očekivati velika podrška od sponzora, Savet festivala doneće odluku o konačnom programu Tešnjarskih večeri u skladu sa raspoloživim sredstvima.

Izvesno je da će Grad u potpunosti moći da se osloni na kvalitetne programe valjevskih kulturnih ustanova, društava i udruženja, uz nekoliko zvučnih imena sa strane. Festival će se, kao i Kulturno leto, odvijati na više punktova, a dosta sadržaja biće u Tešnjaru. Osim svakodnevne prodajne izložbe narodne radinosti i starih zanata i Galerije ’’34’’, planirana je adaptacija još jednog prostora za izložbe i tribine, dok će u staroj čaršiji i Udruženje domaćina organizovati Etno-kutak.
Očekuje se da će za vreme Tešnjarskih večeri Valjevo posetiti delegacije Velenja i Pfafenhofena, a narednih dana definitivno će biti doneta odluka o ’’gradu u gostima’’.

Prikaži još ovjava iz Kultura

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Gudači osvojili brojne nagrade u Šapcu

Treći vikend marta 2023. je definitivno obeležen uspesima gudačkog odseka naše muzičke ško…