sajam.jpgPod nazivom „Industrija zdravlja“, i ove godine će se na SPREG-u predstaviti Zdravstveni centar Valjevo sa partnerskim organizacijama. Osnovna ideja je objedinjavanje aktivnosti zdravstvenih ustanova, obrazovnih institucija i nevladinog sektora, farmaceutske industrije, turističkih radnika, privrednika i svih zainteresovanih za stvaranje uslova za kvalitetniji život građana i ekonomski napredak. Cilj je i iskorak zdravstvene ustanove iz postojećih okvira, otvorenost za nove ideje, ljude i tehnologije, novi odnosi sa pacijentima i td.

Svih dana Sajma na objedinjenom štandu u maloj sali funkcionisaće Preventivni centar, Patronažna služba i Stomatologija, uz kontrolu zdravlja, ultrazvučne preglede, savete medicinskog osoblja i podelu edukativnog materijala. U istom prostoru predstaviće se i Odbor za javno zdravlje, sa temom zdrava ishrana, uz degustaciju domaćih proizvoda.

Drugog dana sajma biće predstavljeni Crveni krst, Medicinska škola Valjevo, Medicinski fakultet iz Kragujevca, Odbor za javno zdravlje, Edukativni centar ZC Valjevo i projekti za prevenciju HIV-a u saradnji Psihijatrijske službe i JAZAS-a, kao i pojedine farmaceutske kuće.
U dvorištu Prve škole biće organizovana Ulica zdravlja u kojoj će se predstaviti dvadesetak domova zdravlja i biti izvučeni dobitnici u nagradnoj igri „Izabrani lekar“. Prigodan program izvešće mališani vrtića Pinokio i Kolibri. Istog dana Zdravstveni centar organizuje i tribinu „Kvalitet i menadžment u zdravstvu“.

trećeg dana sajma od 11 do 15 sati biće organizovana akcija dobrovoljnog davanja krvi, okrugli sto o regionalnoj hitnoj službi, demonstracija speleospasilačke službe i prve pomoći (učenici Medicinske škole). U sali Muzičke škole od 13.00 – 15.00 održaće se Okrugli sto „Regionalna Služba hitne medicinske pomoći“

Prikaži još ovjava iz Zdravlje

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Od lečenja do rođenja beba

U ovo vreme kada se po demografskoj slici koja je katastrofalna u Srbiji, gde smo posle Dr…