komoralogo.jpgDa bi povećali izvoz i prisustvo prehrambenih proizvoda na Nemačkom tržištu, posebno kvalitetnih robnih marki iz Srbije, konkretniji dogovori o poslovanjima i nastupima na tržištu Nemačke vodiće se na 7. sastanku Sekcije za Nemačku koju organizuje Privredna komora Srbije pod nazivom “ Nemačka-najveći uvoznik prehrambenih proizvoda, zašto ne i iz Srbije”. Sastanak će se održati 23. decembra u 11 časova u Privrednoj komori Srbije.

Sastanak je organizovan u saradnji sa GTZ-nemačkom organizacijom za tehničku saradnju, čiji je glavni nalogodavac Savezno ministarstvo za ekonomsku saradnju i razvoj Nemačke. GTZ trenutno u Srbiji sprovodi 11 većih konsultantskih projekata kojima rukovode eksperti iz Nemačke. Po završetku sastanka, privrednici će imati priliku da pojedinačno razgovaraju sa predstavnicima GTZ i direktorkom Predstavništva PKS u Frankfurtu.

Obim robne razmene Srbije sa Nemačkom je u stalnom usponu. Za prvih 10 meseci ove godine, vrednost ukupne razmene iznosila je rekordnih 3,3 milijardi dolara, što svrstava Nemačku na prvo mesto spoljnotrgovinskih partnera Srbije sa zemljama Evropske unije. Naš izvoz je povećan za 30,4% i iznosio je 1.006,3 miliona USD, dok je uvoz povećan za 35,5 % i iznosio je 2.352,1 miliona USD.

Prikaži još ovjava iz Privreda

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Za opremanje igrališta u valjevskim obdaništima 11 miliona dinara

Grad Valjevo će dobiti 11 miliona dinara za opremanje igrališta u dvorištima valjevskih ob…