Kosarka.jpgU 14 kolu Swisllion lige košarkaši Mentalca gostovaće u Leskovcu ekipi Zdarvlja. I nakon poraza od Tamiša u proteklom kolu, Metalac je zadržao treću poziciju na tabeli, ali je zato pobeda u utakmici u Leskovcu značajna da se zadrži visoka pozicija na tabeli i osigura učešće u Super ligi.

Poraz od Tamiša, predsednik kluba Duško Đukanović ocenjuje kao neočekivan jer je u pitanju dosta slabija ekipa, ali skor od 9 pobeda i 4 poraza sasvim je dobar za tim koji je novajlija u najelinijem srpskom rangu.

Iako na poslednjem mestu, ekipa Zdravlja nije za podcenjivanje pa se i u ovu utakmicu mora ući oprezno i odgovorno. Metalac zauzima dobru poziciju na tebeli, a prolazni pad u igri, prema oceni Đukanovića, nikako ne sme stvoriti dodatnu tenziju da su porazi u proteklom kolu smetnja u funkcionisanju kluba. Šef stručnog štaba Metalca Vlade Đurović ocenio je da nema lake utakmice, jer su se i ekipe sa dna tabele uigrale u odnosu na početak sezone.

Veći deo današnje konferencije za novinare Đurović je posvetio, kako je rekao, kuloarskim pričama i napadima na klub i igrače, ali i neprimerenim komentarima koje je izneo u svojoj emisiji novinara TV Valjevo Dragana Ilića koji je ujedno bio i portparlol kluba. Đurović je ocenio da su odnosi u klubu sasvim korektni, da je Metalac davno prevazišao onaj cilj koji postavljen kad je on došao u klub, kao i da je poraz nešto što prati takmičenje.

Pred svojim navijačima KK Metalac ponovo će biti 27. decembra kada se igra prvenstvena utakmica sa ekipom Mege, a samo dan kasnije, 28. decembra sa istom ekipom metalac će odigrati i utakmicu polufinala Kupa Srbije.

Prikaži još ovjava iz Sport

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…