infakt__frame.jpgNa sinoć završenom medjunarodnom pozorišnom festivalu „Repasaž fest“ za apsolutnog pobednika proglašeno je Gradsko pozorište „Abrašević“ iz Valjeva. “Razvojni put Bore Šnajdera“ dobio je pored nagrade za najbolju predstavu još tri najvažnija festivalska priznanja. Za najbolju režiju Miroslav Ćiša Trifunović dobio je priznanje „Aleksandar Popovic“, za najboljeg glumca proglašen je Branko Antonić i tako postao laureat nagrade „Raša Plaović“, a kao najuspešnija proglašena je kostimografija Branke Šišinački Obradović.

„Repasaž fest“ je smotra najboljih amaterskih predstava iz Srbije, Hrvatske, Slovenije, BiH, Crne Gore i Makedonije, održava se u Ubu, a pokrovitelj je Ministarstvo kulture Srbije. U žiriju festivala bili su Feliks Pašić, teatrolog i pozorišni kritičar, Ljiljana Lašić, glumica i pisac, kao i Mirjana Radošević, novinar „Politike“ i pozorišni kritičar.

Ovo je još jedan veliki uspeh Gradskog pozorišta „Abrašević“, pošto je od ukupno sedam festivalskih priznanja „Bora Šnajder“ dobio čak četiri ! Sa ovom predstavom „Abrašević“ je već pobedio na Republičkom festivalu u Kuli i na medjunarodnom „Festivalu festivala“ u Trebinju.

Prikaži još ovjava iz Kultura

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Gudači osvojili brojne nagrade u Šapcu

Treći vikend marta 2023. je definitivno obeležen uspesima gudačkog odseka naše muzičke ško…