infakt__frame.jpgU utorak 16. septembra 2008. godine, u Trgovinskom sudu u Valjevu predstavnik misije Agencije Sjedinjenih Američkih Država za međunarodni razvoj (USAID), pomoćnik ministra pravde u Vladi Republike Srbije, Dejan Pašić, predsednik Višeg trgovinskog suda, Radomir Lazarević, i druge uvažene zvanice, svečano će pustiti u rad novi Program za automatsko vođenje predmeta (AVP) u Trgovinskom sudu u Valjevu. Sistem AVP je razvijen u okviru Projekta reforme sudske uprave trgovinskih sudova Srbije (CCASA), vrednog 13,7 miliona dolara, koji finansira američki narod preko USAID-a.

Sistem AVP će osloboditi sudije i zaposlene u sudu zastarelih, glomaznih upisnika i papirologije, i omogućiti im direktan pristup putem interneta svim neophodnim podacima kako bi pratili status predmeta, otklonili odlaganja u rešavanju predmeta, povećali transparentnost rada suda i u značajnoj meri sprečili mogućnost nesavesnog ponašanja ili korupcije u vođenju predmeta, i na taj način povećali poverenje javnosti u pravosuđe, stvarajući pozitivnu sredinu za strana i domaća ulaganja. AVP je već instaliran u trgovinskim sudovima u Novom Sadu, Beogradu, Sremskoj Mitrovici, Leskovcu i Zaječaru, a poslužiće kao model koji se može primeniti u svim sudovima u Srbiji.
Uspešan početak rada Programa za automatsko vođenje predmeta, ukazuje na obostranu spremnost obe zemlje da se nastavi sa programima koji unapređuju poslovnu klimu u Srbiji, rade na borbi protiv korupcije, unapređuju dostupnost informacijama o radu trgovinskih sudova, jačaju i modernizuju rad sudske uprave trgovinskih sudova i pospešuju ekonomski razvoj za dobrobit svih ljudi u Srbiji.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…