infakt__frame.jpgParkiranje vozila je problem gotovo svakog većeg grada, a samim tim i Valjeva. Ako se zna da u Valjevu ima oko 30 000 registrovanih motornih vozila, može se samo nagađati koliko vozila je svakodnevno na ulicama grada i koliko vozača ima problem sa pronalaskom mesta za parkiranje. Situaciju sa nedostatakom parkinga kompčlikuje i činjenica da svi žele da se parkiraju baš ispred banke, pošte, suda ili prodavnice u koju su pošli pa se tako automobili ostavljaju na svakom mestu, osim najviše na onom koje je za to predvidjeno. Ni kazna od 2000 dinara za nepropisno parkiranje nije dovoljna pretnja da se iskoristi jedan od 521 parking mesto koje opslužuje JKP Vidrak, a cena po satu je samo 17 dinara.

Sadašnji parkinzi koji se naplaćuju nemaju satove za merenje vremena koliko je vozilo bilo parkirano pa se uglavnom naplaćuje jedan sat.

U opštini postoji ideja da Valjevo dobije parking servis, što podrazumeva, uredno obeležena parking mesta, koja će biti rasporedjena po zonama, a usluga bi se plaćala preko SMS.
Parking servis bi poslovao u o kviru JP “Vidrak ” koje već poseduje pauk, kao i veliki parking plac, gde bi bila odvožena nepropisno parkirana vozila. Ovakav vid uređenja parkiranja vozila već postoji u nekim gradovima u Srbiji, veoma je isplativ, donosi gradu dobit i uvodi red u parkiranje u centralnim delovima grada. U gradu ima ukupno oko 750 parking mesta, a izmedju šest i osam miliona dinara koštala bi nabavka uredjaja za očitavanje SMS, obeležavanje parking prostora i znakova koji bi tu bili postavljeni. Drugim rebalansom budžeta opština Valjevo je predvidela 2 miliona dinara za izradu studije parkiranja.

Prikaži još ovjava iz Samouprava

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Za opremanje igrališta u valjevskim obdaništima 11 miliona dinara

Grad Valjevo će dobiti 11 miliona dinara za opremanje igrališta u dvorištima valjevskih ob…