infakt__frame.jpgMuzička škola “Živorad Grbić” sinoć je bila domaćin još jednom izuzetnom događaju. Naime, klavirski duo Jelena Đajić i Miloš Pavlović izveli su dela Hendela, Baha, Bramsa i Božića, prerađena za klavir u četiri ruke. Gost koncerta bila je Katarina Milosavljević učenica V razreda Muzičke škole “Živorad Grbić”, što se do sada pokazalo kao dobra tradicija škole da promoviše svoje mlade talente.

Jelena Đajić iza sebe ima izuzetnu karijeru. Koncertnu delatnost započinje kao student 1993. godine i do sada ja ostvarila preko 100 koncerata u zemlji i inostranstvu. Nastupila je u svim salama Beograda, u Novom Sadu, Kragujevcu, Pančevu, Sremskoj Mitrovici, Vrnjačkoj Banji, Šapcu, Valjevu i drugim gradovima u zemlji. Koncertirala je i u Rusiji, Nemačkoj, Italiji, Bugarskoj i Republici Srpskoj. Nastupala je sa orkestrom Beogradske filharmonije i Simfonijskim orkestrom Radio-televizije Srbije.

Miloš Pavlović se od najranijih dana svoje karijere izuzetno istakao na svom glavnom predmetu školovanja, klaviru. Nastupao je kao solista i kamerni muzičar u Beogradu, Novom Sadu, Pančevu, Kruševcu, Herceg-Novom, Dubrovniku, kao i u Italiji, Poljskoj i Velikoj Britaniji. Nastupao je u mnogim kamernim ansamblima i sarađivao sa brojnim muzičarima, među kojima su: Ljudmila Gross, Gordana Jeftović, Aneta Ilić, Snežana Savčić, Akiko Shimura, Irina Furst, Bojana Milenković, Jelena Milošević, Dimitrije Golemović, Nenad Nenić, Predrag Milanović, Boris Petronje, Vuk Matić, Đorđe Stanković, Svetlana Vranić, Kristina Vidić, Nikola Aleksić… Generalni sekretar je Evropske asocijacije klavirskih pedagoga u Srbiji. Predaje na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu.

Katarina Milosavljević rođena je 1995. godine u Valjevu. Učenica je V razreda osnovne muzičke škole i V razreda O. Š. “Andra Savčić”. U toku svog petogodišnjeg školovanja, nastupala je na više Okružnih, Republičkih i Međunarodnih takmičenja na kojima je osvojila preko 15 prvih i po neku drugu i treću nagradu. Od početka školovanja je u klasi profesorke Jelene Mirković. Trenutno se sprema za Republičko takmičenje u Beogradu i Međunarodno takmičenje u Skoplju.

Prikaži još ovjava iz Kultura

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Gudači osvojili brojne nagrade u Šapcu

Treći vikend marta 2023. je definitivno obeležen uspesima gudačkog odseka naše muzičke ško…