infakt__frame.jpgPredstavnici Sindikata DP Stefil kompanije pozvali su sve radnike koji nisu sudskim putem naplatili zaostale zarade i koji nisu podneli tužbene zahteve da dođu u utorak 12. i sredu 13. decembra u 9 sati u zgradu Sindikata u kancelariju broj 23 na drugom spratu kako bi mogli da regulišu socijalni program i potpišu sporazum o međusobnim pravima i obavezama po osnovu rada.

Krajem juna ove godine u Agenciji za privatizaciju konstatovano je da se valjevski “Stefil” ne može restruktuirati po novom zakonu o privatizaciji jer je procena kapitala već izvršena. Prema tadašnjim podacima “Stefil” je imao 745 radnika i dug u visini od 420 miliona dinara. Da bi “Stefil” neko kupio trebalo bi prvo otpisati 300 miliona duga- državnim poveriocima i poslati više od 400 ljudi na Tržište rada sa socijalnim programom za koji je potrebno 108 miliona dinara.

Stečaj u Stefilu odlagan je nekoliko puta, a Trgovinski sud u Valjevu doneo je rešenje o pokretanju stečajnog postupka nad valjevskom Kompanijom “Stefil”, krajem juna. Predlog za stečaj podnela je Kompanija”Dunav osiguranje”, zbog duga “Stefila”, koji bez kamata, iznosi 9,8 miliona dinara. Račun ove valjevske firme je, sa kraćim prekidima, u blokadi od septembra 2000. godine. Ukupan dug “Stefila”, zbog čega je račun u blokadi, iznosi 42 miliona dinara.

Prikaži još ovjava iz Privreda

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Za opremanje igrališta u valjevskim obdaništima 11 miliona dinara

Grad Valjevo će dobiti 11 miliona dinara za opremanje igrališta u dvorištima valjevskih ob…