infakt__frame.jpgKonferencija „Uspostavljanje i rad lokalnog građanskog branioca u opštini Valjevo” na kojoj će biti predstavljen model odluke o uspostavljanju ove institucije, biće održana u sredu 15.novembra u 13 časova, u velikoj Sali skupštine opštine Valjevo.

Odbor za ljudska prava Valjevo od 2002.godine sprovodi aktivnosti vezane za uspostavljanje institucije građanskog branioca, a od septembra ove godine projekat je podržala i lokalna samouprava kroz finansiranje projekta „Otvoreni forum – javno zagovaranje za uspostavljanje institucije građanskog branioca u opštini Valjevo”.
Na konferenciju su pozvani načelnik kolubarskog okruga, predstavnici lokalnih samouprava iz Kolubarskog okruga, predstavnici svih političkih opcija u našem gradu, predstavnici državnih institucija, sudstva, organizacija civilnog društva…
Kao gosti, konferencije pozvani su i nedavno izabrani Ombudsman Grada Beograda, i Ombudsman opštine Šabac.

Inače, predlog odluke o Građanmskom braniocu predviđa da Skupština opštine izabere građanskog branioca u roku od tri meseca od dana stupanja na snagu ove odluke, a izbor zamenika građanskog branioca izvršiće se u roku od šezdeset dana od dana izbora građanskog branioca.
Građanski branilac doneće akte o organizaciji stručne službe u roku od mesec dana od stupanja na dužnost, dok će obaveza Skupštine opštine biti da obezbedi potrebne uslove za početak rada građanskog branioca i to u roku od četiri meseca od dana stupanja na snagu odluke. Obaveza Skupštine biće i da uskladi odredbe svog poslovnika sa odredbama odluke u roku od četiri meseca od dana njenog stupanja na snagu.

Prikaži još ovjava iz Samouprava

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Za opremanje igrališta u valjevskim obdaništima 11 miliona dinara

Grad Valjevo će dobiti 11 miliona dinara za opremanje igrališta u dvorištima valjevskih ob…