infakt__frame.jpgU BID zoni danas je postavljeno šest novih žardinjera od mrvljenog mermera. One su obložene drvetom i mogu se koristiti i kao klupe, kaže Milan Žuržević, izvršni direktor BID zone. Planirano je da se od sličnog marterijala postave i kante za otpatke, jer su postojeće skoro uništene.
Ovih dana trebalo bi da počnu radovi i na premeštanju devet stubova i na prostoru izmežu spomenika Desanke Maksimović i Vojvode Živojina Mišića, prema zelenim površinama, a prema rečima Đurđevića to je neophodno uraditi kako bi se obezbedili požarni putevi.

Knez Miloševa ulica postala je prva zona unapređenog poslovanja u Jugoistočnoj Evtopi još 2003. godine. Cilj projekta bio je da se kroz saradnju javnog i privatnog sektora popravi poslovni ambijent uz istovremenu zaštitu arhitektonskih i kulturnih obeležja. Tokom proteklih godina urađena je delimična rekonstrukcija fasada, trotoara, a urađena je savremena rasveta. Koncept BID zone potiče iz Njujorka, a poslednjih godina ovu ideju preuzeli su i mnogi evropski gradovi.

Prikaži još ovjava iz Samouprava

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Za opremanje igrališta u valjevskim obdaništima 11 miliona dinara

Grad Valjevo će dobiti 11 miliona dinara za opremanje igrališta u dvorištima valjevskih ob…