infakt__frame.jpgPredsednik SO Valjevo Miroslav Vuković podneo je ponovo ministru za lokalnu samoupravu Srbije Zoranu Lončaru zahtev da bude raspušten valjevski parlament zbog blokade rada parlamenta od strane dela odbornika čime je onemogućeno dalje obavljanje funkcije ovog lokalnog organa. Da podsetimo, zasedanje skupštine koje je počelo 31. marta nastavljeno je krajem juna kada je ponovo prekinuto, a zakazivanje sednice za septembar mesec takođe nije dovelo odbornike u skupštinske klupe. Ono što je posebno interesantno je da je zahtev za sazivanje nastavka četrnaeste sednice SO Valjevo potpisalo 16 odbornika.
Na osnovu člana 33 Poslovnika Skupštine opštine Valjevo sednica se može sazvati na zahtev 1/3 odbornika. Obzirom da lokalni parlament broji 51 odbornika i da je 1/3 17, nejasno je kako je skupština sazvana sa yahtevom koji je potpisaolo 16 odbornika? Na spisku odborničke grupe SPS nedostaje potpis Snežane Stanićević. Pored imana odbornika SRS stoje svi potpisi kao i kod odbornika SNS. Tu su i potpisi dva odbornika PSS, a nedostaje potpis Dragutina Markovića. Na zahtevu ya sazivanje sednice nema nijednog potpisa odbornika NS.

Nakon dve godine postojanja koalicije NS, SPS, SNS, PSS i nezavisnih odbornika na čelu grada, pitali smo građane Valjeva prate li šta se dešava na političkoj sceni.

Odbornici opozicije iz DS, DSS, SPO i LS rad opštinskog parlamenta bojkotuju od novembra 2004. jer smatraju da je konstituisanje lokalnog parlamenta obavljeno na nezakonit način.

Prikaži još ovjava iz Samouprava

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Za opremanje igrališta u valjevskim obdaništima 11 miliona dinara

Grad Valjevo će dobiti 11 miliona dinara za opremanje igrališta u dvorištima valjevskih ob…