sd_saopstenje.jpgTreći pokušaj da se četrnaesta sednica SO okonča nije uspeo, ali za mnoge koji su godinama u političkim vodama grada to i nije predstavljalo iznenađenje, već nešto očekivano. Dipl. ing. Dragoljub Krstić, potpredsednik SD- dr Vuk Obradović kaže da je još ranije upozoravao i nagoveštavao da ovakva vladajuća koalicija u gradu ne može da bude funkcionalna.

Na žalost, kaže Krstić, gotovo dve trećine birača nije izašlo na prethodne lokalne izbore i zbog toga nas je sve stigla kazna u vidu Nove Srbije, a ovih dana nameću se i neki bivši kao alternativa sadašnjoj vlasti.

Ukoliko se do 23. septembra ne održi skupštinsko zasedanje, to će značiti da se stiču zakonski uslovi za uvođenjem privremenih mera u opštinu Valjevo. Prema članu 112 Zakona o lokalnoj samoupravi, Skupština jedinice lokalne samouprave može se raspustiti ako skupština ne zaseda duže od tri meseca. Član 113. kaže da odluku o raspuštanju skupštine jedinice lokalne samouprave donosi Vlada, na predlog nadležnog ministarstva, a predsednik Narodne skupštine raspisuje izbore za odbornike u roku od tri meseca od dana raspuštanja lokalne skupštine. Do konstituisanja nove skupštine lokalne samouprave poslove obavlja privremeni organ jedinice lokalne samouprave od pet članova, koji obrazuje Vlada.

Prikaži još ovjava iz Samouprava

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Za opremanje igrališta u valjevskim obdaništima 11 miliona dinara

Grad Valjevo će dobiti 11 miliona dinara za opremanje igrališta u dvorištima valjevskih ob…