infakt__frame.jpgReforma socijalne zaštite u Srbiji započeta je još 2001. godine, a sada je u toku realizacija pet razvojnih projekata iz oblasti socijalne politike od kojih je za lokalnu samoupravu značajan projekat “Razvoj modela integralne socijalne zaštite na lokalnom nivou.

Formiranje lokalnog Saveta ima za cilj smanjenje broja siromašnih i razvoj socijalne zaštite koja će na najefikasniji način koristiti postojeće resurse za očuvanje i poboljšanje kvaliteta života ranjivih kategorija stanovništva.

Savet je samo organizacioni okvir, dok samo funkcionisanje sistema podrazumeva angažovanje svih raspoloživih potencijala u lokalnoj zajednici u posebnu aktivnost centra za socijalni rad u ulozi koordinatora i medijatora celog procesa.

Osnovni zadatak saveta je strateško i akciono planiranje u oblasti socijalne politike i socijalne zaštite na lokalnom nivou i jačajući partnerstva između institucija i NVO.

Članovi Saveta su volonteri i nestranačke ličnosti, koji su spremne i motivisane za učešće u reformama i promenama u oblasti socijalne politike, imaju dokazanu profesionalnu kompetentnost, dobro poznaju socijalne probleme i potrebe građana, kao i prilika u lokalnoj zajednici i imaju spremnost za timski rad.

Prikaži još ovjava iz Samouprava

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Za opremanje igrališta u valjevskim obdaništima 11 miliona dinara

Grad Valjevo će dobiti 11 miliona dinara za opremanje igrališta u dvorištima valjevskih ob…