infakt__frame.jpgPrirodno je da opozicione stranke komentarišu i kritikuju rad lokalnog parlamenta, ali nije normalno da ta osnovna gradska institucija ne funkcioniše toliko dugo, rekao je Radivoj Milutinović, član OO i predsednik resornog odbora za privredu DS na konferenciji za novinare. Milutinović je dodao da se samim tim mnogi poslovi odvijaju nelegalno ida se prestavnici takve vlasti lažno predstavljaju.

Sadašnju političku situaciju u kojoj se nalaze vladajuće stranke Milutinović je ocenio kao političko samoubistvo, ali je naglasio da će posledice po ceo grad biti mnogo veće jer se ugraožavaju vitalni interesi za funkcionisanje grada. On je naveo da je zbog ličnih interesa ugrožen rad JP, privlačenje investicija, a asmim tim i otvaranje novih radnih mesta i povećanje standarda.

Po pitanju Srbijanke, Milutinović je rekao da se tu očekuje drugi krug socijalnog programa ,ali da je žalosno da se za jedan potpuno opremljen prostor ne nalazi rešenje. Za rešenje problema Stefilu Milutinović kaže da stečaj nije najgore rešenje, ako se već ne može naći povoljan sistem privatizacije i da je primer Gradca možda putokaz kako se nešto može spasiti.

Privredna situacija dovoljan je razlog da se opštinska vlast povuče i za to ne trebaju zakonski uslovi vezani za neodržavanje sednice SO. Suštinska stvar je da grad ne mrda sa rmtve tačke i da zbog političke trgovine ova vlast nije sposobna da bilo šta učini, zaključio je Milutinović.

Prikaži još ovjava iz Samouprava

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Za opremanje igrališta u valjevskim obdaništima 11 miliona dinara

Grad Valjevo će dobiti 11 miliona dinara za opremanje igrališta u dvorištima valjevskih ob…