infakt__frame.jpgOpštinski sud u Valjevu doneo je presudu kojom se odbija odricanje od tužbenog zahteva opštine Valjevo protiv SRS i utvrđuje se da je ništavan ugovor o prenosu prava na raspoleganje na nepokretnosti nad poslovnom zgradom u Birčaninovoj ulici. Prvostepenom presudom naloženo je da se u roku od 15 dana izvrši uknjižba upisa prava korišćenja poslovne zgrade u korist Opštine Valjevo, a SRS dat je rok od 15 dana da uloži žalbu, saopšteno je danas na konferenciji za novinare u OO DS. U OO DS smatraju da je pokretanje povlačenja tužbenog zahteva bio ustupak SRS kako bi se obezbedio kvorum za skupštinsko zasedanje.

Aleksandsr Ranković, predsednik IO DS je uporedio sadašnje komentare o situaciji u gradu sa onim iz perioda Miloševića kada je opozicija bila kriva za sve. On je izrazio i nadu da će odbornici povesti više računa pri donošenju odluka kako sud kasnije ne bi morao da ih tumači i ispravlja.

Pravni tim OO DS će svakog petka od 19 do 21 sat boraviti u prostorijama stranke gde će zainteresovni građani moći da dobiju pravnu pomoć ukoliko ne mogu da ostvare svoja prava pred institucijama sistema ili imaju neko uskraćeno pravo onemogućeno od strane države.

Prikaži još ovjava iz Politika

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Primopredaja dužnosti načelnika Кolubarskog upravnog okruga

“Odlukom Vlade Republike Srbije, na dužnost načelnika Кolubarskog upravnog okruga po…