gljive.jpgNa 22 km od Valjeva, zaštićeno vencem valjevskih planina, gotovo sraslo sa okolinom, smestilo se selo Kamenica. Legenda kaže da je ime dobilo po istoimenoj reci koja tuda protiče, a koja je u davna vremena valjala kamenje sa brda. Ipak, umesto kamenja, putnika namernika dočekaće zelene livade i pašnjaci, oranice i voćnjaci. Oko 600 domaćinstava nepravilno je raspoređeno po okolnim brežuljcima ili, kako se to ovde kaže, po zaseocima.

U jednom od njih nalazi se i porodična kuća Rakića. Staro i novo, tradicionalno i komforno sadržano je u nekadašnjoj staroj magazi koja je postala moderan, opremljen prostor, ali sa zadržanom autentičnošću i uz obilje detalja karakterističnih za običaje i tradiciju ovih krajeva. Okupljeni oko Udruženja domaćina „Valjevo” od ove godine 24 domaćina iz 17 sela valjevskog kraja sa preko 100 ležaja počelo je da se bavi turizmom.

Pored arhitekture ovih predela, gostima se nudi svež vazduh i dommaća hrana, obilazak kulturno-istorijskih spomenika, lov i ribolov, i ono što je za goste najbitnije je cena aranžmana koja je prilagođena uslovima u kojima živimo.

Prikaži još ovjava iz Privreda

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Za opremanje igrališta u valjevskim obdaništima 11 miliona dinara

Grad Valjevo će dobiti 11 miliona dinara za opremanje igrališta u dvorištima valjevskih ob…