infakt__frame.jpgZdravstveni centar Valjevo će ponovo imati značajnu ulogu u obeležavanju Nedelje sestrinstva pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravlja. Glavna sestra Bolnice Ana Vesić i predsednik Komisije za edukaciju Zorica Brajović, predstavljaju dostignuti stepen kvaliteta i rad na unapredjenju zdravstvene nege bolesnika u Valjevskoj bolnici na tribinama u Inđiji, Leskovcu, Zaječaru, Zemunu i Čačku, gde će u petak biti održana centralna manifestacija.
Milijana Matijević, pomoćnik ministra za sestrinstvo, sa saradnicima, na tribinama govori o aktulenom trenutku sestrinstva u Srbiji i formiranju Komora medicinskih sestara i tehničara.
Juče su konsultanti Svetske banke Margaret Conroy i George Kempton održali konsultacije sa medicinskim sestrama primarne zdravstvene zaštite u sklopu priprema za izradu Strategije razvoja humanih resursa u pilot-domovima zdravlja. Radionice su namenjene patronažnim sestrama, babicama, sestrama opšte medicine i Kućne nege. U malim grupama su uz pomoć konsultanata definisani najčešći problemi u organizaciji posla i razmatrana rešenja. Cilj konsultacija je definisanje nove uloge medicinske sestre u našem zdravstvenom sistemu, a posebno unapređenja kompetentnosti sestre za trijažu pacijenata, brigu o hronično obolelim pacijentima u njihovim kućama itd.

Prikaži još ovjava iz Zdravlje

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Od lečenja do rođenja beba

U ovo vreme kada se po demografskoj slici koja je katastrofalna u Srbiji, gde smo posle Dr…