infakt__frame.jpgČlanovi Veća na današnjoj sednici jednoglasno su prihvatili program rada Zavoda za zaštitu spomenika kulture za tekuću godinu. Između ostalog u njemu je naznačeno da je po planu predviđena sanacija i revitalizacija Kule Nenadovića u vrednosti od 2 miliona dinara, kao i sanacija i rekonstrukcija Konaka Kneza Jovice, jednog od najvrednijih objekata u staroj gradskoj čaršiji “Tešnjar”. Vrednost ovog posla procenjena je na 3 miliona dinara, a kako je naglašeno u programu očekuje se sufinansiranje od Direkcije za obnovu i razvoj Kolubarskog okruga.
Bez primedbi je prihavćen i program rada Medjuopštinskog Istorijskog arhiva za 2006.-tu godinu, kojim je pored ostalog, predvidjeno da se u okviru izdavačke delatnosti osim izdavanja novog broja časopisa “Glasnik” objave bar još dve knjige u okviru posebnih izdanja.
Veće je pozitivnu ocenu dalo i programu rada Matične biblioteke “Ljubomir Nenadović” u kome je naglašeno da biblioteka u ovoj godini planira da nabavi 2000 knjiga.
Program Doma kulture je takodje prihvaćen jednoglasno, uz konstataciju da se problem finansiranja ličnih dohodaka 7 radnika razmatra kada se dobije odgovor od nadležnih ministarstava. Inače, Dom kulture je u 2006.-toj godini programom predvideo 16 gostovanja profesionalnih pozorišta.
U programu Omladinskog centra koji je takodje prihvaćen jednoglasno, je naglašeno da će ova ustanova svoje aktivnosti usmeriti ka opšteobrazovnoj edukaciji mladih u Valjevu, sa akcentom na muziku.
Internacionalni umetnički studio “Radovan Trnavac Mića” svojim programom, koji su čalnovi Veća pozitivno ocenili, je predvideo u 2006.-toj godini tri isamostalne izložbe- poljskog umetnika Wieslawa Janasza, engleskog umetnika Geoffa Parra i grčke umetnice Eve Mele, dok će u decembru mesecu tekuće godine biti organizovan tradicionalni Festival dečije umetnosti.
Sledeća tačka dnevnog reda bilo je razmatranje programa rada Ustanove za fizičku kulturu “Valis” za tekuću godinu. Prihvaćen je jednoglasno, a u njemu je naglašeno da će pored redovnih aktivnosti Valis če pokušati sa animiranjem dodatnih koje bi se ogledale u intenziviranju časova razredne nastave i fizičkog vaspitanja u SRC “Petnica”, kao i stručno-pedagoški rad u Hali sportova.
Veće je dalo saglasnost i na program rada KUD Abrašević u kome je osim redovnih amaterskih vidova stvaralaštva-pozorište, horska muzika, koreografske narodne igre, grupa pevača, predvidjeno i nekoliko novih, posebnih programa u kojima će biti angažovane sve sekcije.
Prihvaćen je program rada Kulturno prosvetne zajednice za ovu godinu, koji će nastaviti sa realizacijom programa u saradnji sa Omladinskim centrom, Domom kulture i kulturno umetničkim društvima Kolubarskog okruga.
Na današnjoj sednici pozitivno je ocenjen i izveeštaj o funkcionisanju dela gradskog saobraćaja kji održava Lasta – Strela, kao i informacija o kreditnom zaduživanju javnih preduzeća i tom prilikom je naglašeno da se javna preduzeća ne mogu zaduživati bez saglasnoti osnivača.
Na današnjoj sednici bile su dve dopunske tačke dnevnog reda, koje su jednoglasno prihvaćene, u pitanju su izmene i dopune programa poslovanja Direkcije za izgradnju Valjeva i izmene i dopoune programa komunalne igradnje ove Direkcije.
Dve tačke su skinute sa dnevnog reda, jer sednici nisu prisustvovali direktori ustanova, a to su programi poslovanja za tekuću godinu Narodnog muzeja i Moderne galerije.
Sednicom je predsedavao Zoran Ilić, a prisustvovalo je 5 članova Veća.

Prikaži još ovjava iz Samouprava

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Za opremanje igrališta u valjevskim obdaništima 11 miliona dinara

Grad Valjevo će dobiti 11 miliona dinara za opremanje igrališta u dvorištima valjevskih ob…