infakt__frame.jpgDan kada je osnovana Svetska zdravstvena organizacija, 7. april, širom planete se obeležava kao Svetski dan zdravlja. Tim povodom sutra će od 10 do 13 sati na Gradskom trgu biti organizovana akcija obeležavanja Svetskog dana zdravlja pod motom “Zajedno za zdravlje”.
Svetska Zdravstvena Organizacija koristi taj dan da bi razvila osećanje zajedništva javnosti, podstakla rasprave i debate i pozvala autoritete da se bore za rešavanje pitanja koja su od značaja za zdravlje. Zajedničku koordinaciju obezbeđuje Svetska Zdravstvena Organizacija, ali uspeh Svetskog Dana Zdravlja zavisi ipak u velikoj meri od učesnika kao što su vlade zemalja članica, nevladine organizacije(NVO), univerziteti, mediji, privatni i javni sektor.

Svetski dan zdravlja 2006. pružiće mogućnost da naglasimo i proslavimo doprinos zaposlenih u zdravstvenom sistemu zaštite zdravlja ljudi. Ako bi u oblasti razvoja ljudskih resursa u zaštiti zdravlja bio postignut napredak u odnosu na prioritetna pitanja koja su naznačena u temi Svetskog dana zdravlja 2006. , ako bi se ojačalo poverenje javnosti u zdravstveni sistem, ili povratilo tamo gde je ono izgubljeno, onda bi potencijalna dobit za zdravlje ljudi i njihovo blagostanje bila neprocenjiva.

Organizatori akcije u Valjevu su Zavod za zaštitu zdravlja, Zdravstveni centar Valjevo, Medicinska škola, Crveni krst i patronažna služba Doma zdravlja.

Prikaži još ovjava iz Zdravlje

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Od lečenja do rođenja beba

U ovo vreme kada se po demografskoj slici koja je katastrofalna u Srbiji, gde smo posle Dr…