infakt__frame.jpg
Patronažna služba Doma zdravlja Valjevo sutra za zaposlene u Opštinskoj upravi Valjevo organizuje zdravstveno-vaspitnu akciju pod nazivom «Ti si moje srce».
Namera je da se skrene pažnja na glavne faktore rizika koji su uzročnici oboljenja srca i krvnih sudova. Svi ti faktori rizika su preventabilni kod oba pola i u svim kategorijama uzrasta, pa će se shodno tome ,pokušati ,ukazati na mogućnosti i prednosti zdravog načina života.
Osnovni cilj ove kampanje je nega zdravih stilova života i smanjenje uticaja faktora rizika za nastanak hroničnih oboljenja, kako bi se sačuvalo zdravlje cele nacije.
Faktori rizika mogu biti nepromenljivi i promenljivi. Nepromenljivi faktori rizika su nasledje, pol i životno doba i na njih se ne može uticati. Promenljivi faktori rizika su brojni za nastanak kardiovaskularnih bolesti ali i drugih hroničnih bolesti. Po značaju treba pomenuti pušenje, nepravilnu ishranu i nikakvu fizičku aktivnost i stres.
Bolesti srca i krvnih sudova su vodeći uzrok umiranja u Srbiji. Podaci o srčanim oboljenjima stanovništva su poražavajuci, a stopa smrtnosti od kardiovaskularnih bolesti je izuzetno visoka.
Uz kontrolu krvnog pritiska, nivoa šećera u krvi, zaposlenima u Opštinskoj upravi Valjevo radiće i EKG srca.

Prikaži još ovjava iz Zdravlje

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Od lečenja do rođenja beba

U ovo vreme kada se po demografskoj slici koja je katastrofalna u Srbiji, gde smo posle Dr…