infakt__frame.jpgSenior Ekspert Servis je projekat koji podržava Nemačka Vlada u razvoju malih i srednjih preduzeća i cilj je da unapredi saradnju lokalnog tržišta sa Nemačkom. Senior Ekspert Servis
je društvo sa preko 7 hiljada eksperata iz svih oblasti koji pružaju ogromnu podršku širom sveta u restruktuiranju preduzeća, organizovanju i unapređenju izvoza, uvođenju EU propisa, školovanje kadrova sl.

Organizator današnjeg skupa bila je Regionalna privredna komora Valjevo u saradnji sa Delegacijom nemačke privrede za SCG, a cilj je bio prezentacija SES, davanje praktičnih informacija o angažovanju senior savetnika u Srbiji i kako poslovati sa Nemačkom.

Saradnja privrede Nemačke sa privredom SCG je prema oceni Marjan Diale Šelšmit, direktorke Delegacije nemačke privrede za SCG u razvoju, a preko Privrednih i Regionalnih komora pokušava se da se ta saradnja što više osnaži.

Savezna Republika Nemačka je najjača nacionalna ekonomija starog kontinenta i jedno od najvećih tržišta Evrope sa 82 miliona stanovnika. Snaga neamčke privrede je u globalnoj orijentaciji i slobodnoj trgovini sa svetom. Srbija je tradicionalno i trgovinski tesno vezana za Nemačku. Srbija uživa raniju dobru reputaciju izvozne nacije i dobrih relacija u trgovini i nemački partneri pokazuju stalnu želju da ih bnove. Zbog toga postoje dobri razlozi za poslovnu angažovanost i intenziviranje prisustva roba i usluga na nemačkom tržištu.

Prikaži još ovjava iz Privreda

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Za opremanje igrališta u valjevskim obdaništima 11 miliona dinara

Grad Valjevo će dobiti 11 miliona dinara za opremanje igrališta u dvorištima valjevskih ob…