infakt__frame.jpgResorni odbor za pravna pitanja OO DS prati zbivanja u gradu, a povod današnjeg reagovanja u javnosti je povlačenje tužbenog zahteva opštine Valjevo protiv SRS u kome se traži poništavanje ugovora o dodeli Doma radikala ovoj stranci. Opštinski sud je prema rečima Luke Aćimovića, predsednika resornog odbora za pravna pitanja ugovor oglasio ništavnim jer se radilo o nedozvoljenom raspolaganju društvenom imovinom suprotno odredbama Zakona o prometu nepokretnosti.

Prema rečima Aćimovića predmet je sada u Okružnom sudu gde se rešava žalba SRS.

Ukoliko se prvostepena presuda ukine i vrati ponovno u proces, Opštinski sud bi mogao da donese presudu na osnovu odricanja tužbenog zahteva Opštine. Aćimović je naglasio da ukoliko je tužbeni zahtev suprotan pozitivnim zakonskim propisima i pravnim normama na koje sud mora da pazi po službenoj dužnosti, takva presuda se ne može doneti. On je dodao i da će morati da reaguje i tužilaštvo koje će utvrditi da li u konkretnim radnjama pojedinaca ima krivično pravne odgovornosti.
Govoreći o protekloj 12-toj izbornoj Skupštini DS, Aleksandar Ranković, predsednik IO OO DS je rekao da je došlo do promene Statuta stranke, da će izbori u stranci biti na svake 4 godine i to direktnim izborom kako stranačkih funkcionera tako i organa stranke. U naredne 4 godine u Predsedništvu stranke biće Milovan Marković, predsednik OO DS, a u GO potpredsednik OO Slobodan Ilić .

Prikaži još ovjava iz Politika

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Primopredaja dužnosti načelnika Кolubarskog upravnog okruga

“Odlukom Vlade Republike Srbije, na dužnost načelnika Кolubarskog upravnog okruga po…