infakt__frame.jpgEndoskopija mora zauzeti važno mesto, a u valjevskoj bolnici se radi odlično i napravljeni su važni koraci, rekao je prof. dr Mišel Kanis iz Internacionalnog centara za endoskopsku hirurgiju iz Klermon-Ferana na današnjoj konferenciji za novinare.Tokom boravka profesor Kanis je uradio četiri ginekološke laparoskopske operacije koje je oko 60 učesnika iz 21 grada pratilo uživo – neposredno u sali ili putem video-konferencije u Edukativnom centru.

Ono što je još bitnije ovih dana za zadravstveni centra Valjevo je svakako funkcija kontinuirane medicinske edukacije. Otvaranje Edukativnog centra je veliki napor i mogu da ga rade samo entuzijasti i oni koji shvataju ulogu edukacije jer se medicina radzvija neviđenom brzinom kao i tehnologija, rekao je Radisav Šćepanović, predsednik Društva endoskopskih hirurga.

Primarijus dr Ilija Tripković, direktor Zdravstvenog centra Valjevo naglasio je da će pored zdravstvenog doći i do povezivanja valjevske i francuske regije i u drugim oblastima iza čega naravno treba da stane ceo Kolubarski okrug.

Na seminaru je učestvovalo oko 60 ginekologa iz 21 zdravstvene ustanove, a odvijao se pod pokroviteljstvom Jugoslovenskog udruženja endoskopskih hirurga, Centra za kontinuiranu edukaciju Medicinskog fakulteta u Beogradu i Udruženja ginekologa i opstetičara SCG. Saradnja Medicinskog fakulteta i zdravstvenih ustanova iz Klermon-Ferana i ZC Valjevo traje već četiri godine zahvaljujući Valjevcu slikaru Slobodanu Jevtiću Puliki.

Prikaži još ovjava iz Zdravlje

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Od lečenja do rođenja beba

U ovo vreme kada se po demografskoj slici koja je katastrofalna u Srbiji, gde smo posle Dr…