infakt__frame.jpg09. februara, u 12.30 časova, u selu Skakavci, domaćinstvu Milutina Jovanovića (Kosjerić), novi vodič pod nazivom „Kosjerić i seoski turizam” (na srpskom i engleskom jeziku) biće predstavljen javnosti.

Vodič predstavlja Kosjerić, centar seoskog turizma u zapadnoj Srbiji. Njegovu pripremu i izradu pomogao je američki narod putem Agencije Sjedinjenih Američkih Država za međunarodni razvoj (USAID) i programa Revitalizacija zajednice kroz demokratsku akciju (CRDA) koji u zapadnoj Srbiji sprovodi Organizacija za međunarodnu pomoć i razvoj (IRD). Turistička organizacija Kosjerića, opštinska vlast kao i građani Kosjerića takođe su učestvovali u njegovoj pripremi. Ovaj vodič opisuje duhovna i kulturna blaga, prirodne atrakcije, seoske ambijente, tradicionalna jela, sportske manifestacije, hotele, restorane, kongresne sale kao i raznovrsne turističke usluge.

Predstavnici Ministarstva trgovine i turizma, Ministarstva poljoprivrede, Turističke organizacije Srbije, Vojvodine i Zlatibora, regionalne i lokalne vlasti, nevladinih organizacija aktivnih na polju turizma i zaštite životne sredine prisustvovaće prezentaciji.

U 13.00 časova, biće održana i konferencija za novinare. Na konferenciji će govoriti Petar Mihailović, menadžer opštine Kosjerić, koji će govoriti o planovima regionalnog i republičkog razvoja turizma, Radivoje Pirgić, zamenik ministra za trgovinu i turizam, koji će predstaviti pilot projekat ruralnog turizma u Srbiji i Džesi Banč, direktor Organizacije za međunarodnu pomoć i razvoj (IRD), koji će govoriti o planovima i programima pomoći IRD-a u oblasti razvoja turizma u zapadnoj Srbiji u narednom periodu.

Građani Kosjerića identifikovali su turizam kao važan deo njihove strategije lokalnog ekonomskog razvoja. Ovaj vodič i njegova promocija su bitni elementi lokalne strategije razvoja turizma.
Podrška razvoju turizma i poboljšanje turističke usluge i marketinga, bitni su segmenti aktivnosti IRD-a u okviru programa lokalnog ekonomskog razvoja u zapadnog Srbiji. IRD radi sa lokalnim vlastima i organizacijama u oblasti turizma kako bi poboljšali marketing i promociju turističke ponude regiona. IRD je sproveo ovaj projekat u vrednosti od 15.666 dolara u saradnji sa opštinskom upravom i Turističkom organizacijom Kosjerić, a nastaviće da podržava slične inicijative u cilju kreiranja povoljnijeg okruženja za turizam u zapadnoj Srbiji.

Prikaži još ovjava iz Privreda

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Za opremanje igrališta u valjevskim obdaništima 11 miliona dinara

Grad Valjevo će dobiti 11 miliona dinara za opremanje igrališta u dvorištima valjevskih ob…