U muzičkoj školi Živorad Grbić sinoć je održan koncert Nikole Zdravkovića.Odsvirane su klavirske kompozicije Baha,Moskovskog i Černija.

Nakon koncerta u Rijeci, Etno udruženje “Sv. Georgije” je od 26. do 28. januara gostovalo u Francuskoj gde su održali tri koncerta, jedan u Parizu na Heliodromu, drugi u Kompjenju koji je inače organizator cele turneje i treći u Šantiju. Etno udruženje “Sv.Georgije” na leto očekuju pripreme na Ohridu, a početkom oktobra sedam nedelja u Australiji.

Promocija Bibliografije “Milan Tripković – istoričar” organizovana je u okviru proslave 135 godina Valjevske gimanzije, a pored Ljubodraga Dimića o knjizi su govorili i mr Miroslav Perišić i mr Vojislav Andrić. On je nekoliko godina bio profesor istorije u Valjevskoj gimnaziji

U okviru proslave “70 godina Nedeljnih informativnih novina”, Omladinski centar Valjevo organizuje izložbu fotografija koje ilustruju dug i plodan istorijsko – životni put ovog renomiranog novinskog magazina, koji je pratio i prati najvažnija zbivanja na ovim prostorima, ali i šire.

Nikola Zdravković , rođen je 1990 godine u Valjevu učenik je prvog razreda srednje muzičke škole Živorad Grbić u klasi profesora Dimitrija Tomića.Od ranog detinjstva pokazivao je veliku sklonost za sviranje.Do sada je učestvovao na brojnim takmičenjima i uvek ostvarivao brojne rezultate.Učestvovao je na takmičenjima klavirskih dua u Trsteniku ,gde je 2001 i 2002 osvojio 1 i 2 nagradu.Imao je dva solistička koncerta i dosada je jedini učenik u Valjevu koji je to uspeo.Oba koncerta bila su veoma posećena i zapažena.U 2005 osvojio je srebrnu medalju na međunarodnom takmičenju u Barleti(Italija).

Kompletan program sa kojim su nastupili u Parizu delo je Valjevca Vladimira Spasojevića,čoveka koji trenutno vodi KUD Španac iz Beograda.

Etno udruženje “Sv. Georgije” je osnovano 5. oktobra 2005. godine, a prema rečima predsednika udruženja Miloša Smiljanića uz blagoslov Srpske pravoslavne crkve, svoju prvu aktivnost imalo je za Svetog Nikolu u Rijeci, pod pokroviteljstvom zajednice Srba iz Rijeke i Ministarstva za dijasporu. Udruženje trenutno broji oko 50 članova prvog ansambla.
Etno udruženje “Sv.Georgije” na leto očekuju pripreme na Ohridu, a početkom oktobra sedam nedelja u Australiji.

Šta znači znati istoriju? Naročito istoriju XIX i XX veka, a odgovor bi bio iskoračiti iz granica ličnog i generacijskog iskustva, rekao je Ljubodrag Dimić, jedan od autora Bibliografije “Milan Tripković-istoričar” na promociji održanoj 01. februara u Valjevskoj gimnaziji.
Milan Tripković je školu učio u Mionici i na Ubu, a kao đak Valjevske gimnazije stasavao je u senci sukoba sa Informbiroom. Potom je bio student Beogradskog univerziteta, a kao pripravnik je radio u Narodnom muzeju u Valjevu. Nastojao je da vrata ove institucije zadužene za čuvanje kulturnog i materijalnog blaga grada otvori pre svega za škole. Nekoliko godina bio je i ugledni profesor Valjevske gimnazije nastojeći da istoriju približi učenicima na jedan umniji i racionalniji način.

U okviru proslave “70 godina Nedeljnih informativnih novina”, Omladinski centar Valjevo organizuje izložbu fotografija koje ilustruju dug i plodan istorijsko – životni put ovog renomiranog novinskog magazina, koji je pratio i prati najvažnija zbivanja na ovim prostorima, ali i šire. Svečano otvaranje izložbe, uz prisustvo uglednih zvanica i predstavnika slavljenika, “NIN”-a, predviđeno je za petak, 03.februar sa početkom u 19,00 časova, u Galeriji “34” u Tešnjaru.
Izložba predstavlja svojevrstan omaž dosadašnjem radu i kvalitetu, istovremeno i podstrek budućem. Foto izložba je do sada bila prezentovana u većim centrima poput Beograda, Novog Sada, Zrenjanina, ali i u Ljubljani, Skoplju.

poput Beograda, Novog Sada, Zrenjanina, ali i u Ljubljani, Skoplju.

@@@

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…