infakt__frame.jpgPlaninsko mesto Divčibare nalazi se na planini Maljen, 37 km jugoistočno od Valjeva, na nadmorskoj visini od 980 m. Divčibare imaju blagu klimu, 239 dana bez vetra, 280 dana bez padavina, prosečna temperatura leti ne prelazi 22 C, dok zime obiluju snegom puna četiri meseca. Veća ulaganja u razvoj ovog planinskog centra planirana su od ove godine, a reč je o podsticajnim sredstvima Ministarstva za trgovinu i turizam.
Visovi koji okružuju Divčibare pored toga što ih štite od vetrova, predstavljaju mesta sa kojih se pruža izvanredan vidik ne samo delove masiva Maljena i njegovu bližu okolinu,već i na neke udaljene krajeve Srbije.
Prema rečima predsednika opštine Valjevo, dr Jovana Tomića, trka za oporavak Divčibara se zahuktava, a sama inicijativa potekla je od mesne zajednice Divčibare i bila je rado prihvaćena.
Povoljna iskustva posetilaca Divčibara u vezi sa njihovim klimatskim dejstvom doprineli su da Divčibare postanu jedno od poznatijih turističkih mesta u Srbiji i stanu u red najrenomiranijih ?limatskih mesta u celoj zemlji. Svaki Valjevac treba da uloži maksimalan napor, da Divčibare dobiju još veći značaj.

Prikaži još ovjava iz Privreda

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Za opremanje igrališta u valjevskim obdaništima 11 miliona dinara

Grad Valjevo će dobiti 11 miliona dinara za opremanje igrališta u dvorištima valjevskih ob…