infakt__frame.jpg56 opština u Srbiji dobilo je namenska sredstva koja se u budžetu Srbije ostvaruju od igara na sreću. U Kolubarskom okrugu sredstva su dobile Mionica, Osečina, Ub i Valjevo, a ministar za državnu upravu i lokalnu samoupravu Zoran Lončar uručio je sinoć 14 rešenja predstavnicima opština iz 4 okruga, Kolubarskog, Mačvanskog, Zlatiborskog i Moravičkog.

Opštini Mionica opredeljen je iznos od 4 miliona dinara za rekonstrukciju i sanaciju opštinske zgrade. Opština Ub dobila je 2 miliona dinara za nadogradnju postrojenja i distribuciju vode,
Opština Valjevo 1,082 milona za tehničko opremanje kancelarije za slobodan pristup infomacijama od javnog značaja. 1,111 milona opredeljeno je opštini Osečina za tehničku modernizaciju opštinske uprave. Za naredni krug raspodele sredstava očekuje se mnogo veći fond, a sve opštine ponovo mogu podneti prijavu na konkursu koji se može očekivati već ove sedmice.

Lončar je najavio da će početkom narednog meseca biti organizovan sastanak sa predsednicima opština kako bi se razmotrili neki sistemski problemi u funkcionisanju lokalnih samouprava.

Donošenje Ustava nije stvar Vlade, precizirao je Lončar i dodao da se do Ustava dolazi širokim konsenzusom, kroz skupštinsku većinu, što je u ovom momentu dvotrećinska većina. Bez obzira na to što posle donošenja Ustava slede izbori, Vlada će učiniti sve da ispuni taj politički prioritet i još jednu u nizu međunarodnih obaveza naše zemlje, zaključio je Lončar.

Prikaži još ovjava iz Politika

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Primopredaja dužnosti načelnika Кolubarskog upravnog okruga

“Odlukom Vlade Republike Srbije, na dužnost načelnika Кolubarskog upravnog okruga po…