infakt__frame.jpgPredsednik opštine Jovan Tomić, uputio je danas svim odbornicima i strankama u gradskom parlamentu koje ne učestvuju u njenom radu dopis sa pozivom na saradnju koja bi se ogledala kroz učešće tih odbornika u radu Skupštine opštine Valjevo.
U dopisu se navodi da je bila zakazana sednica za 28. decembar sa dnevnim redom koji je sadržao predlog odluke o budžetu za 2006. godinu. Sednica nije održana, a značajno je da bi donošenjem ove odluke bili stvoreni uslovi za realizaciju projekata koji su od izuzetnog značaja za sve građane naše opštine.
U dopisu su dalje navedeni projekti toplane i toplifikacije Valjeva čija je vrednost 13 miliona eura, od čega bi 3,8 miliona bila donatorska sredstva Evropske agencije za rekonstrukciju, sanacija postojeće deponije i 500 hiljada eura donacije Norveške vlade, 100 miliona dinara iz budžeta Republike za razvoj Divčibara, rekonstrukcija jaza i 500 hiljada eura donacije Češke vlade, učešće Češke vlade u projektu toplifikacije sa oko 300 hiljada eura, učešće u projektu primarne sekundarne kanalizacije Gorić-Beloševac i proširenje kapaciteta postrojenja otpadnih voda za šta je holandska Vlada izdvojila 2,2 miliona eura i crpna stanica Paklje i sa donacijom češke Vlade od oko 400 hiljada eura. Od donošenja odluke o budžetu zavisiće i izgradnja fabrike Gorenje iz Velenja u kojoj bi trebalo da se zaposli jedan broj sugrađana.
Sednica na kojoj bi trebalo da na dnevnom redu ima donošenje Odluke o budžetu za 2006. trebalo bi da se održi do 18. januara.
Svi mi koji smo dobili poverenje građana na poslednjim izborima imamo veliku odgovornost da to poverenje opravdamo, kaže Tomić. Da ne bi funkcionisanje opštine Valjevo bilo dovedeno u pitanje, pozivam vas na razgovor u kome bi se dogovorili o daljem funkcionisanju SO i o značaju učešća vaših odbornika u njenom radu, a sve u interesu građana naše opštine. Na kraju dopisa predsednik Tomić uputio je molbu odbornicima i strankama da ga u što kraćem roku obaveste o terminu za održavanje razgovora.

Prikaži još ovjava iz Samouprava

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Za opremanje igrališta u valjevskim obdaništima 11 miliona dinara

Grad Valjevo će dobiti 11 miliona dinara za opremanje igrališta u dvorištima valjevskih ob…