infakt__frame.jpgDSS neće stvarati nikakve nove koalicije i neće ući u opštinsku vlast, jer za to nema mandat od birača. Spremni smo na izbore, pa neka građani sude, rekao je Nebojša Bojanić, član OO DSS na današnjoj konferenciji za novinare.
DSS je na poslednjim izborima u Valjevu osvojio 6 odborničkih mesta i bili smo spremni da preuzmemo odgovornost, ali oni koji su pravili skupštinsku većinu smatrali su da mogu da stvore odgovorniju vlast.
Komentarišući rad republičkog parlamenta, Milica Vojić-Marković, poslanica DSS je rekla da ovo nije vreme za hvalisanje, jer je prethodna godina bila presudna za tranziciju. Usvojeno je 208 zakona u 250 dana rada što predstavlja zakonodavni osnov za razvoj pravnog sistema u našoj državi. Milica Vojić-Marković je istakla i donošenje zakona o ekologiji i u oblasti poljoprivrede. U 2006. predstoji rešavanje pitanja Haga, statusa Kosova i Metohije, statusa državne zajednice i donošenje Ustava.
Milica Vojić-Marković osvrnula se i na prošlogodišnju tužbu za zloupotrebu službenog položaja koja je podneta protiv nje kao predsednice UO ŽRK Metalac, a u kojoj se navodi da je bez kvoruma smenila dotadašnjeg trenera i postavila novog.
Nastavak je usledio početkom decembra kada je od Trgovinskog suda stigao poziv za suđenje kao ovlašćenom licu sa pitanjem zašto nije podnet završni račun do kraja februara 2005. Fondacije za talente.
Na sudu je ipak predata dokumentacija da je sve u redu, da je završni račun predat i postupak je obustavljen. Milica Vojić Marković najavila je da će sada pokrenuti sudski postupak, jer kako kaže neko mora dati odgovore: Ko je potpisivao naloge za isplatu stipendija od momenta podnošenja njene ostavke, zašto nije razrešena ako je podneta ostavka i zašto nije povučeno njeno ime kao ime ovlašćenog lica. Dokumentacija se pojavljuje i gubi kada nekom treba, a troškovi idu na teret budžeta pa Markovićeva postavlja i pitanje zašto bi svi građani plaćali nečije igrarije i najavila tužbu protiv Uprave prihoda i valjevske opštine.

Prikaži još ovjava iz Politika

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Primopredaja dužnosti načelnika Кolubarskog upravnog okruga

“Odlukom Vlade Republike Srbije, na dužnost načelnika Кolubarskog upravnog okruga po…